Pareri

Presiunea apei redusă de CRAB pentru a nu ”beneficia” de avarii?

De câteva luni băcăuanii vorbesc despre o presiune extrem de scăzută la robinete şi întrebările ce şi le pun aceştia sunt spre o anume ”culoare”: Actuala administraţie a redus intenţionat presiunea apei pentru a nu avea parte de noi avarii.

Toţi prietenii mei au susţinut asta la unison şi treburile se leagă extrem de bine. Până în vară, presiunea apei era una care dacă o lăsam la maxim îmi stropea pereţii. Acum abia ţârâie încât cada de baie se umple în aproximativ 30 minute.

Consilierul Dorin Chirilescu a scris despre asta într-o postare făcută astăzi şi comentariile curg. Nu la fel şi apa în gospodăriile oamenilor care reacţionează dur.

Înainte de ultima ședință extraordinară de consiliu local, am solicitat primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu prezența unui specialist al CRAB la ședință, pentru a explica ce se întâmplă cu furnizarea apei curente în municipiul nostru și de ce nu este asigurat debitul normal de apă (aproximativ 2200 mc/h).
Domnul primar mi-a sugerat atunci să discutăm despre subiect la ședința ordinară, ce va fi pe 26.02.2021.
Majoritatea dintre dvs m-ați contactat în privat pentru a-mi semnala că există probleme cu furnizarea apei, care blochează centralele de apartament și care pun probleme inclusiv cu asigurarea igienei corporale, majoritatea fiind chiar din august 2020.

Am încercat să identific zonele cu probleme citind comentariile din postarea consilierului dar am realizat că practic tot Bacăul are problema asta. Câteva comentarii vorbesc despre acelaşi lucru: Reducerea intenţionată a presiunii pentru a nu avea avarii! Va aduce Luci un specialist CRAB în şedinţa din 26 februarie? Va avea credibilitate o explicație din partea reprezentantului CRAB? Va recunoaşte că presiunea apei este redusă intenţionat? Vedem în 26 februarie!