Pareri

Preocupare şi transparenţă pentru băcăuani. Deputatul Cristian Ichim printre cei mai activi politicieni ai Alianţei USR-PLUS Bacău.

Recunosc că l-am subestimat pe Cristian Ichim pe când l-am zărit în politica locală şi l-am criticat pentru că nu l-am considerat potrivit pe acest palier, și poate atunci am avut dreptate. A trecut ceva timp de atunci şi Cristian Ichim a ajuns mai întâi consilier Judeţean, Președinte al Comisiei Economice din Consiliul Județean Bacău. În raportul său despre activitatea din CJ a scris luna trecută: ”În cele 2 luni de consilier județean al Județului Bacău, am participat la 8 ședințe, am inițiat și depus un proiect, am votat 36 de proiecte și hotărâri, am luat cuvântul de 22 ori, intervenții pe proiecte pentru comunitate.

Am început să înţeleg că vrea să se implice pentru comunitate chiar dacă o făcea cu paşi mărunţi. Au urmat alegerile parlamentare şi Cristian Ichim a ajuns deputat din partea Alianţei USR-PLUS Bacău. În cadrul Camerei Deputaţilor, Cristian Ichim a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură şi apoi aflu că face parte din Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova. Domenii foarte importante pentru viitorul României.

Infrastructura este unul din domeniile cheie al programului de guvernare USR-PLUS, am mari așteptări de la noul Ministru vis-a-vis de infrastructură din zona Moldovei. Reamintesc că programul de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR cuprinde toate cele 3 autostrăzi care au legătură cu Județul Bacău și Moldova (A7-A8-A13)” spunea deputatul Cristian Ichim în decembrie 2020.

Implicarea masivă în mai toate ministerele unde are interpelări în lucru după cum am aflat pe surse mă face să-i urmăresc cu interes activitatea şi să mă bucur pentru că e prezent în domeniile vitale ale unor vremuri de pandemie. ”Directorul unei unități de învățământ/managerul, are un rol esențial în dezvoltarea instituției pe care o reprezintă și o conduce. Atribuțiile exercitate de acesta constau în planificarea, organizarea, antrenarea și coordonarea activității din unitatea școlară conform unei viziuni clare care să conducă la performanța elevilor, calitatea cadrelor didactice și stimularea inovației” spune deputatul Cristian Ichim pe tema recrutării și selecției managerilor/directorilor instituțiilor de învățământ prin concurs.

Tot pe surse aflăm că deputatul Cristian Ichim ar fi cel mai activ dintre deputaţii băcăuani şi asta pentru că şi-a dorit şi a vorbit mereu despre transparenţă în toate demersurile sale. Ca rezultat al bunelor intenţii şi preocupării pentru binele Bacăului deputatul Ichim va intra în contact cu băcăuanii la cabinetul parlamentar din Banca Naţională 25: ”Suntem într-un context medical special, dar cu respectarea măsurilor specifice, îmi doresc să ne vedem, să dialogăm. Începând cu data de 22.02.2021, vă aștept la Cabinetul Parlamentar din Bacău, Strada: Banca Națională, Nr. 25. Așteptăm solicitările, petițiile și propunerile dumneavoastră, legate de administrație, instituții publice, priorități legislative sau alte subiecte la adresa de e-mail: deputat.cristianichim@gmail.com.
Veți fi contactați pentru stabilirea întâlnirii. În cazurile în care acestea nu sunt posibile, vom căuta soluții alternative: telefon, zoom, skype.
” anunţă deputatul Cristian Ichim pe pagina de facebook.

În timp ce al doilea deputat al Alianţei USR-PLUS Bacău, Teodor Lazăr, s-a îndreptat către Comisia de Control a SRI şi se subînţelege de ce a ajuns acolo, având doar nişte postări populiste dictate de şeful de partid, și o activitate incertă în Camera Deputaților, așa cum arăta și pe site-ul Camerei Deputaților, 1 luare de cuvânt și 2 propuneri legislative (și ale ale grupului). Cristian Ichim pare să fie surpriză plăcută a politicienilor băcăuani aleşi în Parlamentul României. N-o fi cel mai simpatic, poate nici cel mai influent, dar modul în care perseverează ar trebui să dea de gândit.

One thought on “Preocupare şi transparenţă pentru băcăuani. Deputatul Cristian Ichim printre cei mai activi politicieni ai Alianţei USR-PLUS Bacău.

Comments are closed.