Pareri

”Marţianul” Lazăr vorbeşte rar. Rar şi prost.

Deputatul Lazăr de Bacău, marţian din gaşca useristă, vorbeşte rar. Extrem de rar pentru că nu se pricepe, pe de o parte şi pentru că slugoii nu au genul ăsta de preocupări. Ei stau drepţi în faţa şefului şi citesc de pe foaie ce le spune partidul. Trecând peste asta, deputatul ajuns cu noroc pe locul călduţ pentru că PLUS-ul l-a avut pe Cristian Ichim şi o campanie bunicică, a făcut o afirmaţie de tot rahatul.

În contextul în care oamenii noi au eliminat 800 de pensii speciale şi nu toate 141.000, el vorbeşte despre militarii care merită o pensie specială pentru că ”au servit patria privind în ochi duşmanul din teatrele de razboi”. Atât poate creieraşul lui, atât spune.

Coane Lazăr, ultimul soldat român care a privit inamicul în ochi pe timp de război şi care şi-a riscat viaţa pentru patrie făcea asta acum 77 de ani. Ca cel din fotografia articolului. Ăsta merită pensie specială dar nu are, pentru că nu face parte dintre militarii angajaţi cu program 7-15, care joacă table, beau cafele, stau pe facebook şi se pensionează la 40 de ani. Ăştia din ziua de azi nu merită pensie specială ci doar una în funcţie de contributivitate pentru că stau în garnizoană 8 ore pe zi. Şi nu dau piept cu duşmanul. Te referi la ăia plecaţi de bunăvoie în Afganistan, Irak sau alte state? Ăia-s mercenari, nu ne apără patria şi se duc pentru a câştiga bani frumoşi. Şmecheria cu ”servitul patriei” nu ţine. Ne spune careva cam ce bani câştigă pe lună fiind prezent în garnizoana din Afganistan? Nu!

Bunicii noştri, cei care au fost duşi la război cu forţa, cei care au trăit printre gloanţe ani buni, ei merită o pensie specială. Burtoşii din M.A.I. şi M.Ap.N care o freacă pe la birouri nu îşi pun viaţa în pericol şi nici nu privesc în ochi duşmanul. Ăştia nu au văzut război de când au intrat în structura militară, au primit leafa pe timp de pace.

Aşa că, deputatul lui peşte prăjit încearcă să ne distragă atenţia de la cele 140.000 de pensii speciale rămase în picioare aruncându-ne pastila cu patriotismul militarilor. Ăştia care au toate drepturile posibile oferite de statul român.