Pareri

Luci vrea 1.000 lei de la fiecare băcăuan. Când Dunărea se va vărsa în Bistriţa!

Ultima gogoaşă brăileană conţine o cifră: 160 milioane lei (32 milioane euro). Spune că ”băcăuanii” l-au învestit pentru a moderniza Bacăul: 14.000 de voturi obţinute din peste 100.000 de băcăuani cu drept de vot! 8% a însemnat încrederea în brăileanul de pe Dunăre, actual primar pe Bistriţa!

Pentru ce vrea banii? Pentru a plăti datoriile fostei administraţii! Greaua moştenire, clar. De aceea nu poate Luci să-şi facă treabă aş spune. Cică ar rămâne bani de investiţii dacă băcăuanii ar împrumuta administraţia cu 160 milioane lei. Pentru cât timp? 15 ani! Un fleac pentru administraţia care va deveni istorie în doar 4 ani.

Ce înseamnă asta în cifre? Fiecare suflet de băcăuan, născut chiar şi astăzi, cu mic cu mare, bunici, tătici, mămici, nepoţi, elevi, studenţi, câte 1.000 lei de căciulă pentru administraţie. Cum ar veni, o familie de 4 persoane, doi adulţi şi doi copii, 4.000 lei împrumutaţi administraţiei băcăuane. Cineva nu-i sănătos să creadă că poate exista o astfel de disponibilitate a fiecărui băcăuan. Dacă familia munceşte pe un minim pe economie, ar însemna că ”tăticul” să împrumute cu salariul pe 3 luni consecutiv administraţia băcăuană. Sau cu alocaţia celor doi copii pe un an de zile. Asta în cazul în care TOŢI băcăuanii ar fi interesaţi să ofere câte 1.000 lei!!! Ies 160 milioane.

Băcăuanii au făcut presiune publică pe administraţie atunci când voiau să mărească taxa de salubritate cu 14 lei de persoană şi ăştia îşi imaginează că dacă nu au posibilităţi financiare în valoare de 14 lei, au 1.000 lei puşi la ciorap pentru administraţie? Nu ştiu cine şi cum a gândit asta însă ceva îmi dă cu virgulă.

Aştept şi eu să aud un prieten dispus să scoată 4.000 lei din buzunar în dreptul familiei lui pentru a împrumuta camarila useristă din Primărie.

One thought on “Luci vrea 1.000 lei de la fiecare băcăuan. Când Dunărea se va vărsa în Bistriţa!

Comments are closed.