Comunicat de presa

Valentin Ivancea: ”A13 trebuie să fie pivotul conectării Moldovei cu Transilvania prin autostradă”

Pentru ca proiectele gandite pentru judetul Bacau sa prinda contur, munca depusa de presedintele CJ, Valentin Ivancea, e una care ii ocupa sapte zile din sapte si in fiecare saptamana apar vesti bune. Astazi, Valentin Ivancea ne da din nou o veste buna pentru cei care locuim in judetul Bacau.

Împreună cu dl. Adrian Veştea, şeful CJ Braşov & preşedintele UNCJR, am stabilit organizarea unei întâlniri bilaterale, la Bacău, în viitorul apropiat, context în care vom discuta aspecte concrete privitoare la colaborarea administrativă dintre cele două județe.

Am căzut de acord cu dl. Veştea asupra unei poziționări comune pe tema finanțării, prin PNRR, a autostrăzii A13 Bacău – Braşov, având în vedere că în toamna lui 2022 proiectarea acesteia se va finaliza, inclusiv cu obținerea avizului de mediu.

Există suficiente motive pentru prioritizarea la finanțare a autostrăzii A13, pe care le-am enumerat în intervenții anterioare. Subliniez, acum, doar două, printre cele mai relevante în perspectiva dezvoltării regionale: Aeroportul Bacău, unul dintre cele mai moderne din țară, va fi legat de aeroportul aflat în construcție la Ghimbav (jud. Braşov), ce urmează să fie funcțional din 2021; de asemenea, o legătură importantă s-ar materializa între Aerostar, cel mai puternic grup industrial aeronautic din țară, şi fabrica de elicoptere Airbus, cu sediul tot în Ghimbav.

Coeziunea socială & teritorială a României trebuie să fie un pilon solid al redresării şi rezilienței, în condițiile în care pandemia a afectat negativ toate regiunile țării.

Cum Comisia Europeană consideră că „procesul de redresare trebuie să fie echitabil, astfel încât să se evite adâncirea inegalităților și să contribuie la coeziunea socială, economică și teritorială a statului membru”, este evident că A13 trebuie să fie pivotul conectării Moldovei cu Transilvania prin autostradă.” a declarat presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea.