Comunicat de presa

Ședința A.T.O.P.

Astăzi în Sala mare a Consiliului Județean a avut loc ședința comună a comisiilor de lucru ale Autorității Teritoriale de Ordine Publică Bacău. Pe ordinea de zi au fost următoarele puncte:

1. „Concluzii rezultate din măsurile intreprinse în luna ianuarie 2021 de către Inspectoratul de Poliție Județean Bacău pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19” , material prezentat de Dl. chestor VASILE OPRIȘAN, șeful I.P.J. Bacău.

2. „Concluzii rezultate din măsurile intreprinse în luna ianuarie 2021 de către Inspectoratul Județean de Jandarmi Bacäu pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19″Material prezentat de Dl. colonel Adrian Luca, inspector șef, Inspectoratul Județean de Jandarmi Bacău.

3. Informare: „Inspecții, controale, verificări și alte acțiuni de prevenire desfășurate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva incendiilor în instituțiile medicale din județul Bacău”.

Materialul a fost prezentat de Dl. colonel Ovidiu Cărășel, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al județului Bacău.De remarcat a fost faptul că în urma prezentării acestui document, discuțiile s-au concentrat pe marginea dotării I.S.U.J. Bacău cu autospeciale de salvare și intervenție la înălțime, tip scară extensibilă rotativă și saltele gonflabile. Din păcate, colonelu Ovidiu Cărășel a informat plenul A.T.O.P. că nu există în dotare saltele gonflabile, iar la nivel de Inspectorat Județean există un număr de trei astfel de autospeciale repartizate la detașamentele din Bacău, Onești și Moinești.

De asemenea, șeful I.S.U.J. a precizat că în foarte multe cazuri, intervenția pompierilor este mult îngreunată din cauza căilor de acces supraaglomerate de trafic sau de parcarea în mod haotic a autovehiculelor staționate, precum și lipsa rețelelor de hidranți stradali. După părerea mea, lipsa de dotare cu mijloace de intervenție și salvare, indisciplina participanților la trafic și nerespectarea cerințelor arhitecturale sunt factori ce pot genera tragedii cu mult mai mari decât cele înregistrate la Piatra Neamț, București sau Constanța.

Lucrările s-au încheiat cu informările prezentate de chestorul Vasile Oprișan despre:”Stadiul realizării principalelor obiective la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău în anul 2020″ și „Obiectivele generale ale Inspectoratului de Poliție Județean Bacău propuse a fi implementate în Planul Strategic pentru anul 2021.”

@Reflector Bacau