Pareri

”Boieraș, unde-ți sunt papucii?”

M-am obisnuit cu gesturile frumoase facute adeseori de (inca 🙂 ) presedintele CSM Bacau, Adrian Gavriliu dar parca povestea asta a fost una mai trista. Cu final fericit. Cati dintre noi am putea face un asemenea gest si mai ales, administratia Luci ar putea face ceva pentru aceste persoane sau nu-i nevoie ca Bacaul e paradis fiscal?

L-am intâlnit in parcare la Auchan. A venit la mine să-mi ceară bani să-și ia ceva de mâncare. Inițial, nici nu m-am uitat la el. Suntem cu toții sătui de metodele de cerșetorie organizată.

Am observat fără să vreau că era desculț. Efectiv in tălpile goale pe frigul ăsta. M-am incruntat și prin minte mi-a trecut : Ce metodă barbară de cerșetorie mai e și asta? Cum poți rezista pe frigul ăsta desculț pe asfaltul inghețat?

Boieraș, unde-ți sunt papucii? …l-am intrebat.

N-am. Mi s-au rupt….și atunci, mi s-a rupt și mie sufletul.

I-am zis să nu plece. Să stea acolo.M-am suit in mașină, m-am dus acasă și am luat repede o pereche de ciorapi groși și o pereche de adidași de ai mei. Mai groși. M-am intors. I-am dat…..și mi-au dat și mie lacrimile.

Prin cap imi trecea că unii dintre noi suntem pururea nemulțumiți de viața noastră, nu vedem ce avem. Iar alții nu au, efectiv, cu ce se incălța. Iarna. S-a incălțat. A zis mulțumesc și a zbughit-o printre mașini. Am stat câteva clipe și l-am privit.Fugea printre mașini și se uita in jos, la noii lui papuci. Era foarte mulțumit.

L-am găsit desculț ca in romanul lui Zaharia Stancu și l-am lăsat fudul ca in Motanul incălțat.” a scris Adrian Gavriliu intr-o postare pe facebook.