Pareri

Reflector: USR/PLUS, ciolanul și coaja de banană!

Pentru început vreau doar să vă reamintesc ce spunea Ludovic Orban la 11 octombrie 2019 (prima zi după căderea guvernului Dăncilă): „Trebuie să dăm românilor ceea ce așteaptă de la noi, corectitudine, bun simț, competență, seriozitate, capacitatea de a furniza soluții, care să rezolve toate marile probleme pe care le are România”,“Trebuie să arătăm că puterea este dată formațiunilor politice, nu pentru a folosi această putere în interesul personal sau în interesul clientelei de partid, puterea este dată liderilor politici și partidelor politice cu un singur scop – să servească interesul public, iar această putere trebuie folosită de Partidul Național Liberal, pentru a garanta fiecărui român că orice leu pe care îl plătește la bugetul de stat va fi cheltuit pentru a realiza lucruri care să crească calitatea vieții în RomâniaTrebuie să arătăm clar, puterea nu este izvor de privilegii, de mândrie și de avantaje personale, puterea este o sursă de răspundere uriașă, față de fiecare român și trebuie folosită doar în interesul românilor”.

Acum hadeți să ne oprim asupra unui caz care a făcut înconjurul României, dar nu grație autorităților liberale ce guvernează alături de USR/PLUS și UDMR, ci „impertinenților” și neobosiților jurnaliști de la RECORDER.

La Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, filiala lui Costel și Relu, adică a lui TABLĂ și TRANSFORMATOR. Acesta se recomandă subordonaților ca „un ANIMAL POLITIC care va ajunge cel puțin MINISTRU” și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu.

Un inginer din instituție s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești.

El povestește cum angajata Simona Iancu, o tânără chelnăriță care habar nu avea cum se deschide un calculator, a fost priponită politic de șăful liberal într-un post strategic.Ce credeți că s-a întâmplat imediat după apariția în presă a acestui caz care din păcate nu este singular?

S-au îmbulzit liberalii să demonstreze că vorbele lui Orban din 11 octombrie sunt literă de lege? Ei oha! Ciolanul aburind și plin de cărniță este mai presus de orice lozincă propagandistică. În schimb, „tupeistul” inginer Mustețea, cel care a divulgat abuzul de la ABA Prut – Bârlad a fost concediat. Frumos, nu?

Dar nu despre diferența dintre vorbele și faptele liberalilor doresc să vorbesc, căci cu ei ne-am lămurit. N-au nimic în comun cu trecutul înaintașilor lor. În schimb doresc a vorbi despre „tinerii ăștia frumoși” de la USR/PLUS care i-au cucerit pe români cu dorința lor de a schimba România prin eliminarea PENALILOR din funcțiile publice și DEPOLITIZARE. Adică instaurarea MERITOCRAȚIEI.

I-am crezut și chiar am aderat la principiile lor în prima parte a perioadei de afirmare la nivel național. Cu timpul am observat cum partidele astea două au fost acaparate de niște parveniți dornici de ranguri, putere și mălai, care i-au mazilit pe cei care chiar doreau o ROMÂNIE cu adevărat Europeană. Și uite așa am asistat la facerea cu mare greutate a unui guvern al „coaliției democratice” în care bătrânii liberali nu se înțelegeau cu „tinerii frumoși” de la USR/PLUS, care și cum să-și tragă tava cu ciolan mai aproape de cuțitele cu lama tăioasă.

Adică să nu credeți că specimenele astea politice nu cădeau de acord asupra unor principii sănătoase de a guverna țara. Ei nu se înțelegeau asupra modului cum să împartă prada, adică pe noi și destinele noastre. După ce idealiștii de la USR/PLUS au fost eliminați, în cele două partide au rămas doar hienele care doreau acum cât mai multe funcții. Camera Deputaților, Senat, ministere, agenții guvernamentale și prefecturi. Îi dorea în cot de țară. Ei doreau cât mai mult pentru ei, gașca lor și vuvuzele de partid. Ziceți că nu-i așa?

Atunci de ce nu l-am văzut pe vicepremierul Barna sau pe eurodeputatul Cioloș rupând ușile lui Câțu și a ministrului de la mediu, cerând eliminarea ANIMALULUI POLITIC, a chelnăriței și a tuturor practicilor ce conduc la promovarea pe diverse posturi a nonvalorilor, deoarece ei, „principialii” nu doresc a fi parteneri de coaliție cu astfel de ciubucari?

De ce? De ce nu au reacționat solidarizându-se cu inginerul Mustețea? Hai să-i spunem un fel de „Je suis Mustețea”! De ce s-au făcut că nu văd, nu știu, nu cunosc? Oare pentru faptul că subiectul nu face parte din stârvul pe care l-au obținut după atâta efort? Unde vă este domnilor dictonul: FĂRĂ SINECURI ȘI FĂRĂ PRIVILEGII PENTRU ALEȘI”?

Comportamentul acestori oportuniști ai puterii îmi amintește de bancul ăla cu milițeni pe care îndrăznesc să-l adaptez puțin.Cică o patrulă formată din milițienii, plutonier USR și sergentul major PLUS tocmai își făceau rondul când o limuzină neagră trece în mare viteză printr-o băltoacă și-i stropește pe cei doi din cap pănă în picioare. Extrem de nervos, plutonierul USR urlă la sergentul major PLUS, ordonându-i să rețină numărul de înmatriculare al idiotului pentru a-l da în urmărire.

Timorat, sergentul major PLUS rostește cu voce tare:

– B.01. PNL, să trăiți!

La care plutonierul USR, ceva mai calm răspunde:

– Aoleu, e șefu! Dar parcă nu ne-a stropit prea tare! Nu?- Îhî! Eu chiar sunt complet uscat. Răspunde sergentul major PLUS.

Cam așa stă treaba cu deontologii noilor partide. Au prins ciolanul dar n-au văzut coaja de banană. Acum se duc și ei la vale!

Sursa: Reflector Bacau