Comunicat de presa

Investițiile majore, aflate în implementare la SJU Bacău

”Astăzi, de Ziua Mondială a Bolnavului, am fost împreună cu managerul Spitalul Județean de Urgență, Adrian Popa, la șantierul celui de-al doilea buncăr al secției de Radioterapie al SJU Bacău, unul dintre cele mai importante obiective de investiții derulate, în domeniul medical, de Consiliul Județean Bacău.

Grija și compasiunea față de bolnav nu pot fi manifestate doar declarativ, ci prin investiții concrete, care să mărească gradul de satisfacție și securitate al pacientului. Un exemplu concret îl reprezintă investițiile pentru modernizarea Secției de Radioterapie de la SJU, care alină suferința pacienților loviți de una dintre cele mai nemiloase boli, iar extinderea acestei secții va permite dublarea numărului de bolnavi care primesc tratament aici.

Am verificat pe teren stadiul lucrărilor, în contextul în care în acest an va fi instalat al doilea accelerator de particule, ce ne va ajuta să asigurăm continuitatea tratamentelor afecțiunilor oncologice, în situația intrării în revizie/mentenanță a actualului accelerator.

Amenajarea buncărului și achiziționarea acceleratorului de particule sunt investiții realizate din fondurile CJ Bacău, la inițiativa conducerii SJU, care a insistat pentru realizarea acestui proiect.

Acceleratorul reprezintă o investiție de peste 3,5 milioane de euro, pentru care CJ Bacău a fost nevoit să contracteze un credit. Pe parcursul lui 2020, CJ a solicitat în repetate rânduri sprijin din partea guvernului PNL, dar răspunsurile primite au vădit dezinteresul constant al Ministerului Sănătății față de proiectul de extindere a Radioterapiei.

Investițiile majore, aflate în implementare la SJU Bacău, sunt expresia managementului eficient de la vârful unității medicale. Modernizarea tuturor secțiilor spitalului este o prioritate a mandatului meu și asigur conducerea SJU că împreună vom duce la bun sfârşit acest plan.

Ziua Mondială a Bolnavului a fost instituită de Papa Ioan Paul al II-lea și a fost sărbătorită pentru prima dată pe 11 februarie 1993.” a scris astazi presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea.