Pareri

Valentin Ivancea, preşedintele care a confirmat profesionalismul după alegerile din septembrie.

Singurul om prezent în echipa PSD Bacău din ultimii 30 de ani pe care nu-l pot (deocamdată) acuza de incompetenţă, indiferenţă sau alte ”bube” specifice pesediştilor perindaţi prin oraşul trist al lui Bacovia este fără doar şi poate Valentin Ivancea. E omul pe care am pariat în cursa de la localele din septembrie şi specialistul care a schimbat cumva ideologia de ”haină roşie” pe care Bacăul a îmbrăcat-o în ultimii ani.

L-am zărit mereu cumva agitat pe Valentin în şedinţele de la CJ sau pe teren şi folosesc cuvântul ăsta în sensul bun, făcând o paralelă a activităţii lui în zonele în care se lucra de zor pentru finalizarea unor proiecte cu care azi ne putem mândri. Fie că a fost prezent pe şantierul Aeroportului Internaţional unde s-a modernizat şi extins pista de aterizare/decolare, fie că a urmărit îndeaproape lucrările de pe şantierul Centurii Bacăului, a activităţii SJU pe timp de pandemie şi mai nou a heliportului, un alt proiect de suflet al lui Valentin, acest preşedinte al Consiliului Judeţean se ridică la standardele normale ale unui ”manager” de judeţ.

Nu l-am întâlnit niciodată personal deşi ar fi o onoare să-l ”descos” pe viu cât mă pricep, însă e omul potrivit ce poate (şi o va face) să aducă Bacăul în afara zonei gri în care pluteşte cam toată Moldova. Un om şcolit şi cu studiile necesare unei asemenea funcţii, Valentin Ivancea poate scrie istorie şi poate distruge mitul ce spune că Benea (încă) conduce judeţul. Nu e deloc omul pe care-l poţi controla, manipula sau terfeli aşa cum au fost vechii preşedinţi de CJ şi inspiră profesionalism prin toată activitatea lui de până acum. Spre deosebire de conducerea de la municipiu, Ivancea a reuşit chiar să ridice ştafeta politicienilor din Bacău şi se menţine în zona în care nu poţi arunca cu noroi.

Preocupat îndeaproape de operaţionalizarea pavilionului medical ”Spital Municipal, deşi Primăria nu face niciun pas deocamdată, implicat direct în dotarea SJU cu aparatul de radiologie RX monobloc cu două posturi finanțat din fonduri europene ce a ajuns în instituţia spitalicească în ultima zi a lui 2020, Valentin Ivancea reuşeşte să ajungă în poll-position-ul politicii locale, amintind aici şi de plafonarea taxelor din judeţul Bacău pentru anul 2021, iniţiativa proprie şi pe care băcăuanii au salutat-o la acel moment.

Îl poţi critica pe Valentin doar dacă eşti în ”cealaltă tabără” şi cauţi nod în papură, doar dacă eşti un politician de altă culoare politică şi nu reuşeşti altceva decât să arunci cu noroi. Puternic susţinător al proiectului autostrăzii A13, Valentin Ivancea a ”călcat pedala de acceleratie” chiar astăzi la întâlnirea cu ministrul fondurilor europene, C. Ghinea, cel căruia i-a transmis propunerile de amendare și modificare a OUG155/2020, privind elaborarea PNRR, precum și o listă indicativă de proiecte din partea Consiliului Județean Bacău, totalizând investiții în valoare de peste 500 milioane euro, care pot obține finanțare prin intermediul PNRR.

Vom auzi tot mai des de implicarea preşedintelui CJ Bacău în tot mai multe proiecte de investiţii şi e foarte clar că avem omul potrivit pentru judeţul Bacău.

One thought on “Valentin Ivancea, preşedintele care a confirmat profesionalismul după alegerile din septembrie.

Comments are closed.