Pareri

În campanie dădeau la toţi. Acum au tăiat de la toţi. Tăierile URIAŞE ale guvernului PNL-USR-PLUS.

Guvernul PNL-USR-PLUS a uitat de promisiunile electorale din campanie chiar din prima zi a instalării la Cotroceni, astăzi, punând o nouă amprentă minciunilor cu care au păcălit electoratul.

După ce au urlat în campanie că vor avea grijă de ”bătrânii noştri”, guvernul actual chiar se ocupă de ei însă nu aşa cum ar fi vrut pensionarii ci taman invers. Pensiile vor îngheţa în anul 2021 şi putem vorbi de o posibilă majorare în raport cu inflaţia abia de la 1 ianuarie 2022. Acelaşi guvern care promitea că pensiile vor creşte cu ”doar” 14% şi nu cu 40% cum dorea PSD-ul.

Actualii userişti care urlau în anii trecuţi către fostul guvern, privind gratuitatea elevilor şi studenţilor în transportul feroviar şi care s-a înfăptuit într-un final, au hotărât să revină la fostele ”reguli”. Aşadar, elevii şi studenţii ar putea avea gratuitate doar pe ruta şcoală-casă şi retur. Au calculat că trebuie să reducă cheltuielile şi s-au gândit şi la elevi. Li s-a părut că o duc prea bine şi ar trebui să le dea cu”reveneală”. Pe lângă transportul feroviar, acelaşi guvern are derapaje şi la plata burselor şi există deja proteste publice în acest sens.

Dacă promitea în vară, în campania electorală că tichetele de vacanţă vor fi în continuare oferite în sistemul bugetar, iată că….surpriză! Nu se mai acordă tichete de vacanţă anul acesta şi bugetarii sunt invitaţi să le cheltuie pe cele vechi (în caz că nu au făcut-o).

Sporurile pentru angajații din sectorul public vor fi plafonate, sporurile pentru expunerea la Covid acordate angajaților din prefecturi vor fi eliminate și va fi redusă indemnizația de hrană pentru anumite categorii de bugetari pentru că pare ”aberantă”. Au tăiat cam de peste tot de unde au putut şi procedează astfel în contradicţie cu ceea ce au promis în campaniile electorale din toamnă.

Mă gândesc acum cam câţi pensionari, studenţi şi angajaţi din sistemul bugetar care au votat PNL-URS-PLUS îi înjură la scena deschisă pe ”oamenii noi” din politica românească. Aş spune că TOŢI! Şi toţi sunt convinşi că au greşit când au pus ştampila pe cei care i-au păcălit. Bineînţeles, pe ăştia ajunşi la putere îi doare-n paişpe’ şi mănâncă în continuare antricot de viţel la preţul piperat de 4 lei porţia în cantina Parlamentului. Sunt conştienţi că prind doar ăştia patru ani aşadar, profită cât pot…

Nu-i aşa că-i faină politica românească, asta cu găştile ”oamenilor noi” ajunşi la putere prin minciună?