National

Un băcăuan, ”salvat” de un echipaj de poliţie buzoian pe E85

Un băcăuan de 50 de ani a plecat către casă pe jos, din București, ținând piept traficului intens de pe șoseaua europeană E85 mai bine de 12 ore a scris stiridebuzau.ro . Peste 70 de kilometri a parcurs bărbatul până să fie abordat de un echipaj de poliție din județul Buzău. Când a fost găsit, el împingea un cărucior de supermarket.

Alexandru și Sebastian sunt tinerii polițiști din comuna buzoiană Costești care l-au căutat pe bărbatul care plecase dimineață din București.

Se aflau în serviciul de patrulare pe raza zonei de competență în momentul în care un apel la 112 îi anunța despre un caz mai puțin obișnuit.

Un șofer de TIR care tocmai trecuse de satul buzoian Limpeziș a sunat la 112 pentru a anunța că a fost la un pas să spulbere un bărbat care se deplasa pe carosabil și împingea un cărucior de supermarket.

Foto: stiridebuzau.ro

Alexandru și Sebastian au pornit de îndată către zona indicată și, la scurt timp, l-au depistat pe băcăuanul de 50 de ani, înfometat și înghețat de frig, care plecase pe jos tocmai din București.

L-au invitat pe acesta în mașină, să se încălzească, prilej cu care au aflat mai multe despre el.

”Originar dintr-o comună de lângă Roman, s-a dus la București să își caute de muncă. Acesta a încercat să se întoarcă la familia sa, însă în lipsa banilor, a ajuns să rătăcească pe drumuri”, scriu reprezentanții Poliției Române.

Alexandru și Sebastian au oprit la un restaurant din satul buzoian Spătaru, de unde i-au cumpărat o masă caldă, i-au oferit banii necesari pentru biletul de tren, după care l-au condus la gară, unde avea să prindă un tren spre casă.