Pareri

Cristian Paul Ichim, deputatul PLUS ţinut în umbra fostului deputat USR, Viziteu.

Pot spune că am scris contra multor oameni politici locali sau dintre cei aflaţi pe plan naţional şi, recunosc, mai rar pro pentru politicianul băcăuan aflat într-o postură importantă. Am scris adeseori pro şi contra la diferenţă de 24 de ore şi asta pentru că mereu scriu ce gândesc fără să fiu ”corectat” de secretariatul partidului. Poate că e marele meu avantaj.

Dintre cei care au fost criticaţi (ba chiar şi bălăcăriţi în stilul Urban) s-a aflat de câteva ori şi proaspătul deputat PLUS, Cristian Paul Ichim. Acelaşi deputat e unul dintre puţinii politicieni care nu au reacţionat vehement la criticile mele şi chiar a făcut tot posibilul să mă lămurească în privinţa motivului pentru care l-am criticat şi chiar pe un ton calm şi respectuos încât nu am avut de ales în a-l înţelege mai bine. Să-l cunosc mai bine şi să-l apreciez (pentru moment) mai mult.

Cristian Ichim a fost în mintea mea mult timp, preşedintele ”tocat” mişeleşte de useriştii care nu doreau prea mult ”portocaliu” în Alianţa creată şi omul care nu trebuia să candideze pentru nicio funcţie în viziunea useriştilor prezenţi la masa negocierilor de la sediul PNL. Fie că a fost vorba de Lazăr, Stanciu sau Cernic, fie că a fost vorba de Avram sau ceilalţi prezenţi la masa negocierilor, Cristian Ichim a fost omul pentru care Alianţa n-a avut prea mult respect.

I-am urmărit la acea vreme calmul, demnitatea şi curajul cu care a trecut peste acele episoade şi a reuşit să ajungă pe lista candidaţilor PLUS la Camera Deputaţilor urmând o cursă electorală în care l-a tras la pachet şi pe Lazăr, ”omul cu terenurile” pe locurile eligibile. A construit pas cu pas filiala locală PLUS Bacău şi a reuşit să aplaneze multe scandaluri ce riscau stabilitatea filialei reuşind să evite zona de scandal a presei spre deosebire de partea ”albastră” a Alianţei.

A fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaților astfel ca responsabilitatea pusă pe umerii lui îi poate pune în valoare potenţialul de viitor politician de succes. Ceea ce ştiu din surse sigure e că deputatul Cristian Ichim studiază zilnic tot ce ţine de competenţa lui şi îşi doreşte foarte mult să reuşească, practic, jumătate din reţeta de succes a unui politician. Dacă socotim şi capacitatea lui de a asimila politica, putem spune că sunt şanse de un politician reuşit 100%.

Recent, ”presa” s-a ocupat să-i caute ceva ”păcate” din trecut şi au inventat nişte sume pentru care cică n-are acoperire. Bineînţeles, ”păcatele” astea au ieşit acum pentru că trebuiau să iasă acum, la bază fiind desigur ranchiuna colegilor din opoziţia care a rămas pe locul doi. Cristian Ichim n-a reacţionat şi bine a făcut. Focul s-a stins aşa cum a apărut pentru că deputatul PLUS n-a intrat în jocul lor.

Îmi veţi spune că mai ieri l-am criticat. Da! Şi îl voi mai critica atunci când simt că trebuie. Însă, după ce am discutat cu el despre viitorul politicii pe care şi-o doreşte în Camera Deputaţilor, după ce am simţit că Paul Cristian Ichim a ajuns în ”zona de tampon” a succesului şi a dorinţei de a reuşi, am dreptul să-l şi susţin. După ce a fost ţinut în umbra fostului deputat Stanciu Viziteu, a reuşit să ne ofere puţină speranţă din zona cumva prea sumbră a Alianţei USR-PLUS. Îi voi urmări activitatea şi deocamdată pot spune că POATE!