Local, Pareri

Tot ce vine din afara gastii useriste omoara viziunea lui Lucifer

Administratia LuciDinBraila ofera atentie doar proiectelor ciudate ale fostului deputat/brailean si actual primar/bacauan. Tot ce vine din afara gastii ori nu e bun ori nu e demn de martianul albastru, om nou in politica bacauana. Unul din proiectele consilierului independent Dorin Chirilescu e tinut la sertar de o luna de zile in timp ce proiectele braileanului, ciudate si ”plutitoare” esueaza unul cate unul.

”A trecut peste o lună de zile de când administrația Viziteu-Ghingheș (USR+) ține la sertar proiectul meu cu „Pachetul pentru pacientul care este tratat acasă”.

Acum două luni de zile i-am solicitat sprijinul secretarului general al Municipiului, domnul Ovidiu Popovici, pentru a realiza proiectul care avea rolul de a veni în ajutorul pacienților diagnosticați cu Covid-19 care se află în izolare la domiciliu și care au nevoie de câteva instrumente medicale pentru a furniza informații vitale despre starea lor de sănătate către medicii de familie ce îi monitorizează.

M-a rugat să aștept câteva zile, dar nu am primit niciun răspuns pentru o perioadă mai bine de o lună. În decembrie m-am hotărât să depun oficial solicitarea, pentru a nu mai lăsa loc de interpretări. Pachetul conține un pulsoximetru, un termometru și un tensiometru, instrumente indispensabile în monitorizarea stării de sănătate a băcăuanilor izolați și diagnosticați cu acest virus.

Am propus achiziționarea a 500 de pachete pentru asigurarea unui stoc suport de care să beneficieze concetățenii noștri în cele două săptămâni necesare izolării la domiciliu.

Vă mai dau din când în când câte un reminder, să vă convingeți și voi de „buna-credință” a acestor „oameni noi” care țin atât de mult la sănătatea băcăuanilor, încât nu vor să cheltuim aproximativ 145.000 de lei pe aceste instrumente medicale, dar își aprobă prin Consiliul local, cu ajutorul fostei administrații pe care au tocat-o în campanie, 111.500 de lei cheltuieli pentru protocol (pct. 30 de pe ordinea de zi) și 200.000 de lei cheltuieli pentru servicii juridice (pct. 33 de pe ordinea de zi), deși Primăria Bacău are compartiment de specialitate cu cel puțin cinci juriști.” a scris consilierul independent Dorin Chirilescu pe pagina lui de facebook.