Pareri

”Bunicuţele civice” luptă pentru spaţiul verde din Mărăşeşti 90-94! Ce a promis Luci în campanie?

Suntem două bunici cu simț civic care din 2016 s-au hotărât să lupte pentru oxigenul copiilor şi nepoţilor noştri din Bacău. În viziunea decidenților politici cu care ne luptăm de 4 ani de zile, suntem doar două „babe nebune” care n-au treabă acasă şi care se plictisesc la pensie. Suprinzător sau nu, încă muncim cu creierul deşi avem 75 de ani. Asta pentru că putem.
Anumite figuri politice care pe lângă voturi, s-au hotărât să ne fure şi aerul pe care-l respirăm, copacii din faţa blocului, iarba şi locul de joacă al copiilor noştri trebuie să înceteze cu aceste derapaje politice și imorale față de cetățenii Bacăului.

De ceva vreme administraţiile locale alese fac tot posibilul să meargă pe eroarea produsă în timpul unei administraţii anterioare şi să permită construcţii, îndesiri, evazări pe terenuri retrocedate.
Acesta este şi cazul celor 2027mp de spaţiu verde existent în perimetrul cuprins între blocurile Mărăşeşti 90, Panselelor 3 şi Mărăşeşti 94, care folosea până a fi împrejmuit, la primenirea aerului poluat din intersecţia TIC – TAC şi ca spaţiu de joacă pentru copiii din cele 1904 apartamente din zonă.
La propunerea noastră au aderat şi peste 4000 de locatari ai
asociaţiilor 63, 25, 65, 78, 21, 31, 33, 34, 36, care ne-au trimis acordul lor scris precum şi cei peste 1000 de locuitori ai Bacăului reprezentaţi de Liga Asociaţiilor de Proprietari ,,Milcov”.
” aşa îşi fac prezentarea cele două doamne ce sunt administratorii paginii de facebook ”Bunicile Civice ale Bacăului”.

Problema în sine? Spaţiul verde retrocedat ”proprietarilor” în locaţia strada Mărăşeşti 90-94. După ce proprietarii aveau de gând să construiască un restaurant drive-in şi presiunea publică a întors armele împotriva lor, se pare că o nouă autorizaţie de şantier a fost aprobată prin luna mai de către fosta administraţie. Locatarii din zona au apelat la puterea de decizie a lui Luci brăileanul în preajma campaniei electorale şi acesta a răspuns prompt: ”Nu se poate altceva! Doar spaţiu verde sau locuri de joacă!”

Raspunsul lui LuciDinBraila in campania electorala

Ce se întâmplă după ce Luci a ajuns la primărie? Nimic! Priorităţile brăileanului sunt altele, legate de referendumuri, trenuri urbane, taxe mărite şi parcări plutitoare. De problema cetăţenilor din zona cu pricina nici nu vrea să mai audă. O fi vreo problemă frăţia alianţei cu PNL şi numele lui Dragoş Luchian în afacerea cu terenul retrocedat? Nu ştim dar vom afla în weekend, când vom realiza un reportaj cu cetăţenii implicaţi în protestul iniţiat duminică şi transmis live de pagina de facebook Pro Bacău:

https://fb.watch/35z6Asl4Fr/

Viceprimarul Ghingheş se scuză că nu are atribuţii în acest sens şi nu poate ajuta cu nimic la rezolvarea nemulţumirilor cetăţenilor din Mărăşeşti 90-94 deşi reaminteşte că a fost împotriva unui drive-in în acea zonă.

Nemulţumirile ”bunicutelor” şi a cetăţenilor din zonă, precum şi detaliile afacerii ce reprezintă retrocedarea acestui teren, în acest weekend!