Pareri

”Domnule Primar vă invit pe saltea la un antrenament. Lăsaţi politica şi lăsaţi-ne să ne vedem de munca noastră!”

După articolul de ieri, cel în care vorbeam despre ”mizeria” pregătită secţiei de judo, sute de băcăuani au reacţionat şi au cerut ca primarul să-şi revizuiască atitudinea vizavi de lotul de judo al CSM care riscă să rămână fără sala de antrenamente dotată de ei înşişi. Antrenorul lotului, Aurel Chelariu a avut deasemenea un mesaj pentru edil, unul în care vorbeşte despre nedreptatea pe care o pregăteşte administraţia băcăuană. Mai jos, doar câteva mesaje primite în urma articolului:

Aurel Chelariu: ”În 2012, d-l director Relu Auraș mi-a oferit spațiul de la P.T.-31, SPAȚIU CARE FUSESE REFUZAT de către ceilalți colegi de la S.C.M. Bacău, deoarece arăta deplorabil. Împreună cu părinții, cu ajutorul unor sponsori și împlicarea C.S.M. Bacău am transformat P.T.-31 într-o sală de judo performantă. Dovadă este numărul mare de copii și rezultatele foarte bune la finale Campionatelor Naționale, Balcanice, Europene și OPN-uri. Avem sportivi în Loturile Naționale de seniori și juniori. Ar fi o mare nedreptate ca acești copii să-ți piardă dreptul de a intra sala pe care C.S.M. Bacău împreună cu părinți lor au pregătit-o pentru ei. Sperăm să că vor înțelege și domnii consileri că sala trebuie să rămână pentru C.S.M. Bacău și copii băcăoanilor,știind că primăria este finanțatorul C.S.M. Bacău. În cazul S.C.M. Bacău finanțarea este de la MINISTERUL MNERETULUI și SPORTULUI(M.T.S.).

Ovidiu Puscasu: ”Ca practicanți ai acestui sport nu am fost învățați niciodată şi nici nu ne stă în caracter să ne plângem, ori să pretindem milă de la alții. Mereu am încercat să oferim mai întâi, să dovedim că merităm prin zecile şi sutele de medalii naţionale şi internaționale aduse orașului Bacău, fapt pentru care, mai mult sau mai puțin, am fost susţinuţi în ultimii ani. Am răsplătit efortul celor ce ne au ajutat prin performantă, lucru pe care dvs. nu dovediţi că îl agreați. Dacă nu ne puteți ajuta, staţi deoparte și nu ne puneţi beţe în roate! Este un proces atât de simplu. Pe de o parte, noi ne facem treaba, facem performanță și pe de o altă parte, suntem sprijiniți . Nu ne interesează dacă dvs. sunteți sau nu fan sportului și performanței sportive, noi ne dorim să fim lăsați să ne facem treaba cum știm mai bine. Politică își are rolul ei, dar nu are ce cauta în rândul sportivilor, în sala de antrenament. Această sală a fost adusă de la un nivel mediocru, mizer la un mediu optim doar cu ajutorul părinților și antrenorilor care au înlesnit dezvoltarea noastră pe plan sportiv. Aşa că, domnule primar, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, ascultați vocea sinceră a părinților, a sportivilor şi nu puneţi pe butuci ce noi toţi am clădit de o viaţă!’

Herghelegiu Brian: ”De 9 ani merg la această sală, și am învățat multe din arta judo-ului datorită domnului profesor Aurel Chelariu care alături de fostul primar ne-a creat condițiile de a ne antrena în sală. Iubesc acest sport și vreau să performeze în continuare!!!

Vultur Ştefania: ”Excluzând faptul că vorbim despre suflețele mici, despre niște copii, excluzând faptul că vorbim despre sportivi care se LUPTĂ să facă performanță, despre părinți care fac mii de sacrificii, despre un profesor care dă ce e mai bun din el să transmită mai departe tot ceea ce a învățat, vă întreb două lucruri: Unde vă este demnitatea? Și cum puteți să-i lăsați fără loc de antrenament pe cei ce mucesc să readucă sportul românesc acolo unde a fost cândva?’

Mihai Dumitru: ”La cum arăta acea sală în anul 2012 ( un punct termic devastat ) nimeni nu se înghesuia să o preia şi să antreneze acolo. Domnul Aurel Chelariu a avut curajul şi a preluat acea sală pe care la vremea respectivă nu o vroia nimeni şi cu ajutorul părinților după mulți ani a reușit să aducă sala de judo la un nivel şi un standard cum nu se aştepta nimeni. Au venit și rezultate pe măsură din partea copiilor la nenumărate concursuri naționale și internaționale. De aceea rugăm autoritățile să ia în considerare aceste aspecte şi să lase acești copii să se bucure în continuare de rezultatele lor şi de sala în care am depus toți părinții multe eforturi financiare.

Marius Nistor: ”Mi se pare nedrept şi frustrant să frângi idealurile a peste 50 de copii care au investit timpul lor liber, efortul şi mulţi ani din viaţa lor pentru pasiunea pe care o au. Domnule primar, un copil care face o activitate extraşcolară sportivă şi este pasionat de ceea ce face munceşte aproape 14 ore pe zi pentru a-și realiza idealul. Dar bănuiesc că dumneavoastră nu aveţi de unde să ştiţi că nu aţi avut astfel de pasiuni. Nu ştiţi câte resurse financiare, fizice şi emoţionale au investit părinţii acestor copii (zile, nopţi plecaţi de acasă,cu copii la competiţii, nopţi obositoare la volan, conducând cu copii mândri în maşina cu medaliile atârnate de gât la întoarcere) , dar nici acest aspect nu aveţi de unde să-l ştiţi că nu v-aţi implicat în astfel de activități. Dacă frustrarea acestor copii nu vă poate aduce repercursiuni, frustrarea părinţilor acestor copii, care pot deveni foarte incisivi sigur vă va aduce… Vă rog respectuos să luaţi o decizie benefică pentru copiii, micii judoka, care aduc rezultate nu doar pentru ei dar şi pentru municipalitate.”

Andreea Cristian: ”Vă rugăm să nu ne desființați sala, iubesc acest SPORT şi merg cu mare drag ACOLO.VĂ RUGĂM NU NE FRÂNGEŢI INIMA.

Cătălin Anghel: ”Domnule primar ! Care este motivarea pentru care „cadoul” pe care-l faceţi prin intermediul acestui proiect de hotărâre să fie pus în discuţia consiliului local…într-o ședință extraordinară…care era urgența sau extraordinarul …care să motiveze această grabă? Domnule primar! De ce nu oferiţi dlui director Sarban sala de lupte ,,Letea- Bacău”?

Dumitru Stefano: ”De la vârsta de 5 ani practic acest sport alături de profesorul şi mentorul meu domnul Aurel Chelariu şi nu îmi pare rău nici o secundă de copilăria petrecută pe saltea de fracturile care le-am avut sau greutăţile pe care le-am întâmpinat. Am împlinit frumoasă vârsta de 15 ani şi voi continua acest sport indiferent de obstacole. Domnule Primar vă invit pe saltea la un antrenament. Lăsaţi politica şi lăsaţi-ne să ne vedem de munca noastră.”

Florina Antonela: ”De ce interesele şi hoţia politică contează mai mult decât viitorul a peste 50 de suflete?
De ce contează supremaţia infimă a unor personaje politice care au de gând doar să distrugă , când nici nu li se cere implicarea?
Calcaţi munca şi rezultatele tinerilor sportivi în picioare , ştergeţi efectiv pe jos cu rezultatele lor iar apoi veţi avea pretenţia să fiţi tot de către ei susţinuţi şi votaţi!

Sunt doar zece mesaje din cele aproape o sută primite pe site, pe facebook şi în cadrul postării făcute de Urban Bacău. Mesajele au ajuns la urechile primarului şi cei implicaţi speră că lucrurile nu o vor lua razna. Ceea ce am apreciat la toate aceste o sută de comentarii e faptul că niciunul, absolut niciunul nu a adus injurii. Domnule primar, sportivii au întotdeauna demnitate şi bun simţ! Puteţi încerca şi dumneavoastră!

One thought on “”Domnule Primar vă invit pe saltea la un antrenament. Lăsaţi politica şi lăsaţi-ne să ne vedem de munca noastră!”

 1. Domnule Primar ALES,

  Sunt siderat și consternat totodată de abordarea josnică folosită în acapararea prin metode partinice și de tip anacronic a unui amărât de spațiu, în anul 2021!!!
  Tovarăşu’ Lucică, nu ne cunoaștem dar e de deochi felul cum ai început mandatul și se pare că nu ești sub lupă ci mai degrabă sub microscop, mai ales acum că s-au sesizat niște organe abilitate. Nu detaliez situația, timpul o va dovedi dacă e de bine sau nu.
  Ca băcăuan aş dori să îți spun un lucru: LUCIANE și luptătorii, boxerii, șahiștii, oamenii cu diverse probleme medicale, tinerii, bătrânii, au nevoie de APĂ!!! Deci sper că ai înteles: AI FOST ALES PRIMAR dar în comuna Bacău! Omule, nu este apă rece, potabilă la Bacău !
  Alo, asta ar trebui să îți fie prioritatea numărul 1! PRIORITATE, ai înțeles? Zici în CV ca master, etc. Să te vedem dacă studiile academice vor ajuta ín redresarea unui oraș distrus de clica PSD.
  Prin decembrie 2020, la un şpriț probabil, ți-ai zis: hai să luăm o sală de sport complet echipatą şi să o ďăm cu dedicație (de la ‘boeru’ Luci pentru „răzeşul” luptător) secțiilor de lupte, box, etc.
  Lucică, las-o așa, la JUDO nu te băga. Diferența între practicanții de judo și alți luptaci e nivelul de IQ, demonstrat fiind faptul că judokanii în general (cu „k”, ok?) au studii superioare, se exprimă uşor atât în limba română cât şi în cel puțin o limbă de circulație internațională
  Dacă simți ceva pentru Bacău și vrei sa faci ceva, nu ca toți cei de dinaintea ta, Lucică: mergi un pic pe la piața centrală de la parcarea cu plată, uşor, încetișor către magazinele de la subsol ..şi minunează-te! Ai ajuns în comuna primitivă … cu ceva curent electric. Vezi mizeria și haosul din „comună „.
  Lucică, mergi pe urmă pe la spital, maternitatea cu patuțurile de copii cu vopseaua ciupită, cu WC-urile obscure și insalubre, secția psihiatrie şi din păcate vei descoperi realitatea: lagăre de „specialitate” unde tratamentul e pe bază de ..icoane. Lucică, să nu vii după câțiva ani şi să spui că nu au fost bani, doar ți-au spus cei de la „partid” ce e de făcut.
  Ca judokan, cu medalii naționale şi ceva rezultate la niște Campionate Mondiale, un pic de master pe la Londra, îmi pasă de clubul de judo al Domnului Profesor Emerit al Sportului AUREL CHELARIU, drept urmare voi urmări cu interes derularea evenimentelor. Sper să fii rațional: gata cu comunismul! Fă te rog un gest de băiat educat, cu studii afară: trece te rog acest PT în patrimoniul CSM BACAU: secția judo! E asa de simplu, din condei, ca o reparație morala. Ce zici: d’acord?

Comments are closed.