Pareri

Liderul suprem al USR Bacău îşi linge rănile eşecurilor de anul trecut.

Sunt unul dintre băcăuanii ce cunosc lipitorile useriste, de dinainte de campanie şi în timpul ei. Îi ştiu cam pe toţi. Aveau alte preocupări înainte de a ajunge să aducă osanale lui LuciDinBraila şi ştiu că nu le era chiar atât de bine. Au ajuns să şteargă praful prin Primărie atingându-şi scopul, lesne de înţeles. Nimic rău până aici, fiecare partid având susţinătorii, lipitorile şi beţivii lor, dar băieţii buni ce au ajuns în ograda lui Luci îşi închipuie că ştiu şi politică. Ba chiar şi niscaiva economie, finanţe şi viziuni urbanistice.

Îi văd aruncând nişte cifre ce par calculate la un şpriţ de terasă şi mă amuz. Totul e legat bineînţeles de eşuarea majorării taxei de salubritate plus majorarea taxelor locale privind imobilele. Nu mai repet gogoaşă useristă de campanie în care brăileanul ne vorbea despre reduceri, că suntem deja plictisiţi.

Există nişte răni adânci după cele 6 eşecuri ale administraţiei locale în cele 6 săptămâni de administraţie şi par să cam doară. Încep ăştia să-şi lingă rănile, poate-poate îi înduplecă pe băcăuanii păcăliţi deja în 27 septembrie. Am citit despre cifra 5 milioane de euro ”pierderi” din subvenţionarea taxei pe salubritate. După ce Luci s-a ţigănit încercând să obţină măcar 12 lei, deşi calculele brăileanului se bazau pe formule ştiinţifice, ni se explică acum despre durerile pe care o să le simţim noi ăştia de am făcut presiune publică, de azi înainte. Desigur, nu le-a ieşit pasenţa şi nici aranjamentele şi ne vorbesc despre nişte dureri care nu vor fi în cot, ca ale lor, ci fix în stomac. Abureala cu 5 milioane euro nu atinge nici măcar sufletul unui arici.

Ce voiau ăştia cu taxa mărită? Superdezvoltarea Bacăului cum nici n-am visat vreodată. Au vorbit despre dezvoltarea Bacăului în campanie dar n-au spus o vorbă despre taxa de salubritate. Aveau formule magice cu care brăileanul a minţit un întreg municipiu ce şi-a imaginat că va fi altfel. Între timp, băcăuanii rămâneau cu rate restante la bancă, rămâneau fără locuri de muncă şi micile afaceri închise din cauza restricţiilor legate de pandemie. Câştigurile nete ale băcăuanilor au scăzut drastic în timp ce inflaţia şi-a văzut de creşterea obişnuită. Băcăuanii au primit mult mai puţini bani de la rudele plecate la muncă prin Europa, lucrul ăsta apăsând şi mai mult pe of-ul băcăuanilor.

În tot timpul ăsta, LuciDinBraila visează parcări plutitoare, tren urban, scene plutitoare şi alte prostii. El şi lipitorile useriste n-au treabă cu băcăuanii ce sunt apăsaţi financiar de pandemia ce pare că nu are sfârşit, explicându-ne că binele ce ni l-au vrut şi l-am refuzat, o să ne coste, spunând de pe acum adio investiţii şi dezvoltare în Bacău. Pare că sună a şantaj dar realmente sună a tembelism. Unul pe care îl afişează cei care au ajuns în primărie în baza afinităţii politice, în speţă, userismul brăileanului, plus niscaiva caşcaval.

Eu zic că bine ar fi să vă luaţi mâna de pe LuciHabarN-am şi să nu va mai zvârcoliţi aşa rău că o să vă doară capul. Vrăjeala cu milioanele de euro, cinci la număr, fără să aveţi formula cu care v-a dat cifra, sunt frecţie la picior de lemn. Nu ştiţi despre Ion, cel care a lucrat doar 5 luni anul trecut şi care abia îşi duce traiul până trece criza ”pandemică” şi nu înţelegeţi că o eventuală dezvoltare a Bacăului e pentru el acum egal cu zero, prioritatea lui fiind supravieţuirea şi în anul 2021.

Aşa că, la naiba Luci, băcăuanii nu-s interesaţi de superdezvoltarea cu care ne ”ameninţi” ci de supravieţuirea în anul ce tocmai am păşit. Împovărarea băcăuanilor trebuia să fie ultimul pas făcut de administraţia ce pluteşte în viziuni.

Propagandiştii userişti scriu la comandă tot felul de aberaţii şi fac şi mai mult rău ”partidului comunist modern” în forma USR. N-au opinii proprii în afara celor avute de liderul suprem şi mă amuz cum la o pocnitură de deget, postările brăileanului sunt preluate şi distribuite în 3 minute de 100 de lipitori. Jalnici.

Până la eşecul cu numărul şapte al administraţiei, toate cele bune!

One thought on “Liderul suprem al USR Bacău îşi linge rănile eşecurilor de anul trecut.

  1. Bun al naibii articolul. Pana atunci, sa ne spuna ce vor face cu cele 200mii euro economisite pe care le-ar fi dat pe spectacolul pirotehnic la final de an.

Comments are closed.