Comunicat de presa

”Manifest pentru viitor”

Teatrul Municipal Bacovia atrage atentia inca odata asupra patrimoniului cultural bacauan aflat in degradare.

”Dorința noastră pentru 2021 este ca Bacăul să își reîntregească patrimoniul cultural, prin recuperarea integrală a clădirii în care funcționează Teatrul Municipal „Bacovia”.

Din respect pentru istorie și pentru comunitatea artistică, privind spre viitorul comunității băcăuane, ne dorim ca în 2021 să fie posibilă trecerea Hotelului Central (parte integrantă a Palatului Mărăști) din proprietate privată în cea a municipalității. Astfel, clădirea și-ar putea recăpăta frumusețea regală de altădată.

Palatul Mărăști a fost construit între anii 1927-1929 de către arhitectul Ionescu Berechet.
Inaugurarea a avut loc în prezența Majestății Sale Regina Maria, la 27 martie 1929.
Din 1961, ziua de 27 martie a fost declarată Ziua Mondială a Teatrului, fapt care ne îndreptățește să credem că destinul acestei clădiri este unul cultural.
În 2019, s-au împlinit 90 de ani de la inaugurare.

A venit momentul să ridicăm vălul indiferenței de pe patrimoniul cultural băcăuan!”

Teatrul Municipal „Bacovia”

Concept imagine: Adrian Istrate 

2 thoughts on “”Manifest pentru viitor”

  1. E bine că face, foarte bine. Doar că cei pe care-i lauzi au decis să subvenționeze taxa de salubritate iar banii se vor lua și din fondurile pentru achiziționarea fostului Hotel Central. Prin urmare, greu de crezut că vor exista bani pentru acest imobil

    1. Ionut, sunt bacauani care lucreaza pentru 1.384 lei lunar si sunt singurii intretinatori de familie in vremuri de pandemie, familie ce numara 4 membri. Sigur intelegi ceea ce eu blamez. Nicidecum nevoia de o taxa mai mare si o salubrizare pe masura. Insa, nu acum!

Comments are closed.