#drumulsprecasa e la fel. Pasele administratiei bacauane aduc disconfort cetatenilor.

Imi placeau postarile doamnei Mara pe timpul administratiei Necula, cele cu hastag ”drumul spre casa” si care erau atat de virulente, critice si de bun simt. Recunosc ca n-am mai urmarit postarile doamnei Mara de cand si-a pus in gand sa ajunga in Parlamentul Romaniei, dar ma gandesc ca #drumulsprecasa e acelasi. Acelasi ca si locatie si mult mai deplorabil in ultimele doua luni.

Acum, ca-i pe PLUS, nu mai vad postari de gen si nici nu ma mir. Insa oamenii care locuiesc acolo se plang in continuare de problemele care nu doar ca persista dar se si adancesc. Drumul , marea problema a cetatenilor din cartierul Izvoare, unul care nu pare nici macar asemanator ulitelor satului romanesc parasit de ani de zile.

Accesul se face pe o bucata de drum de circa 500 de metri care, atentie, e practic parte a santierului celor de la Fan Curier care-si construiesc acolo noul depozit. Vizavi de acest santier, SteelCop are un alt depozit unde TIR-urile intra pe acelasi drum, distrus de utilajele santierului. Ce rezulta in urma acestor doua ”componente”? Accesul cetatenilor aproape imposibil, indiferenta administratiei noi fiind cel putin aceeasi cu cea a lui Necula.

La sesizarile facute de locuitorii acestui cartier, se paseaza mingea ca in curtea scolii, la deruta si cu frica de raspundere. Viceprimarul responsabil de drumuri e Miroseanu si nu se intrevede vreo procupare pentru responsabilitatile primite.

Ceea ce e comic e raspunsul la sesizarea facuta de cetateni pe site-ul Primariei, acolo unde LuciDinBraila ii indeamna cu sarg sa-i scrie orice cetatean care are o problema. Ca si raspuns? ”FAVORABIL”. Am intrebat cetateanul care a facut sesizarea ce mai scrie in raspunsul sesizarii facute: ‘Favorabil” si atat.

Ce vedem in raspunsul de mai jos? Inregistrat in 3 noiembrie, favorabil si termen de rezolvare 30 de zile. Au cam trecut astea 30 de zile si nimic. Deci, la ce folos petitiile online?

Ma gandesc ca Luci rezolva toate problemele Bacaului raspunzand la petitii cu FAVORABIL. Treaba e ca si rezolvata. Cand vine vorba de mariri de taxe, acelasi Luci isi da tot interesul, iese public si aduce cifre exacte (din domeniul SF) in materie de bani la buget. Acelasi Luci a raspuns unui cetatean din cartier in 28 noiembrie 2020, adica acum mai bine de 3 saptamani:

Ce n-a inteles domnul care i-a scris lui Luci e ca edilul se afla in plina campanie parlamentara si n-avea timp de pierdut cu cetatenii aflati in situatia neplacuta de a nu avea un drum de acces decent. Probabil ca i-a introdus la in categoria celor carora le va reduce impozitul cu 135% neavand asfalt, loc de joaca si parcari amenajate.

Echipa Urban Bacau si Ha-Ra Media se va deplasa maine in zona si va realiza un al treilea reportaj in ultimii 2 ani. Revenim cu amanunte in reportajul de maine!