Politica

Florin Cîțu, desemnat premier în coaliția de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR!

Cele trei formațiuni care vor forma guvernul au ajuns la o înțelegere. Florin Cîțu este candidatul la funcția de prim-ministru susținut de PNL, UDMR și USR PLUS. PNL va primi șefia Camerei Deputaților, iar USR-PLUS pe cea a Senatului, iar guvernul va avea 18 miniștri, cu doi vicepremieri.

Astăzi, cele trei formațiuni politice au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește structura Guvernului și pozițiile care vor fi ocupate de cele 3 formațiuni pentru cele mai importante funcții în stat. Florin Cîțu este candidatul la funcția de prim-ministru susținut de PNL, UDMR și USR PLUS. Președintele Senatului va aparține unui candidat de la USR-PLUS, președinția Camerei va merge la PNL. Vom avea doi vicepremieri și un guvern cu 18 ministere: 9 miniștri pentru PNL, 6 de la USR-PLUS, 3 la UDMR”, a anunțat Ludovic Orban.

Premierul propus Florin Cîțu ar urma să îi aibă vicepremieri pe Dan Barna (USR-PLUS) și Kelemen Hunor (UDMR). 

Mulțumesc pentru încrederea acordată. Mă voi implica direct pentru a finaliza programul de guvernare. Sunt conștient de acestă responsabilitate. E nevoie de un guvern cât mai repede”, a spus Florin Cîțu.