Nebunia bradului întârziat a luat sfârşit..

Un tur dement al ironiilor făcut de toţi băcăuanii şi mii de reproşuri primite de primarul Viziteu, cam aşa am putea caracteriza ultima săptămână nebună a celor prezenţi pe reţelele de socializare. Bradul a fost subiectul preferat de presă şi de internauţi deopotrivă, dar câteva aspecte sunt necesare pentru a-i lămuri pe toţi ”participanţii”.

Am schimbat câteva cuvinte cu Bogdan Marin, administratorul firmei care se ocupă de montarea bradului la această oră în centrul Bacăului şi mi-a sărit în ochi un aspect. A ocolit total aspectele politicile şi tot ce înseamnă administraţie bună sau rea, referindu-se strict la ceea ce are el de făcut. Obişnuit să-şi facă treaba şi să nu intre în polemici (mai cu seamă politice) Bogdan a vorbit despre efortul depus pentru ca aceste Sărbători să ajungă la punctul culminant din punct de vedere al ”ornamentelor” şi nu a negat faptul că ar fi fost extrem de greu ca oricine să fi ”pedalat” mai repede, având în vedere administraţia nouă şi neînţelegerile ei cu SSPM.

”Nu-l pot blama de Lucian Viziteu pentru scandalul cu acest brad. S-a facut tot ce s-a putut! Imi fac treaba cu responsabilitate şi atât!” a spus Bogdan Marin. Nici nu pot crede că nu şi-a făcut-o aşa cum trebuie atât timp cât Lucian Viziteu a aruncat pe ”piaţă” lansarea mult aşteptată pe data de 10 decembrie, pentru ca mai apoi să nu iasă public cu explicaţii şi să-i pună pe alţii să ne lămurească folosind povesti cel puţin comice. Dacă Bogdan nu respecta nişte puncte din contract, Lucian Viziteu l-ar fi beştelit public. Dar nu a avut motiv.

Bradul a sosit în această seară în Piaţa Tricolorului şi cei responsabili se ocupă de montarea lui. Putem spune că mitul bradului a fost spulberat şi urmează pozele de la brad pe care miile de băcăuani urmează să şi le facă.