Să moară capra vecinului dar nu a lui LuciDinBrăila!

Treaba cu bradul din Bacău a ajuns subiect naţional şi riscă să depăşească ”mocheta” lui Necula. Ambiţiosul LuciDinBrăila a dorit atât de mult un brad amplasat de Primărie în centrul Bacăului încât, pe de o parte, n-a ajuns nici la o săptămână de la data menţionată şi pe de altă parte, n-a lăsat nici pe alţii să amplaseze bradul dorit de băcăuani.

Vorbim aici de instituţia Consiliului Judeţean, cea căreia i s-a refuzat cererea de a amplasa un brad în fata Prefecturii şi a fost invitată, atenţie, să-şi monteze bradul fix în Parcul Făgăraş. ”Bâlciul” creat de marţienii albaştri duce în derizoriu şi irită mii de băcăuani, mulţi dintre ei care şi-au pus speranţa şi ştampila pe Alianţă.

Cu siguranţă Luci s-a temut ca nu cumva Preşedintele CJ Bacău să nu amplaseze un brad mai fălos ca al Primăriei, inexistent deocamdată şi le-a comunicat că nu acceptă aşa ceva. Noaptea minţii în oraşul care se vrea parcă mai popular în prostie decât în frumuseţe. Administraţia pare să funcţioneze după principiul ”sa moară capra vecinului” şi asta ar putea să-i coste scump după nici două luni de mandat. ”Marţienii albaştri” par să fi depăşit startul prost al lui Necula din 2016 şi băcăuanii le aduc tot mai multe reproşuri pe paginile de socializare în care apar gafele lor.

Întrucât în spațiul public au apărut informații contradictorii cu privire la faptul că pomul amplasat pe trotuarul din fața Palatului Administrativ ar aparține Consiliului Județean, fac următoarele precizări.

Ce puteți vedea în fotografia de mai jos trebuia să fie bradul de Crăciun amplasat de către Consiliul Județean Bacău în fața imobilului în care instituția îşi desfăşoară activitatea.

În acest sens am efectuat demersurile necesare către Romsilva în vederea amplasării și împodobirii acestuia, înaintând totodată – către Primăria Bacău – o solicitare de autorizare în vederea amplasării pomului de Crăciun, pe trotuarul din fața Palatului Administrativ.

Din păcate, aşa cum reiese şi din comunicarea Primăriei (vezi adresă), CJ a fost “invitat” să-şi pună bradul într-o zonă de margine a oraşului (Parcul Făgăraş), locație fără nicio legătură cu funcționarea instituției noastre și ce nu poate justifica o cheltuiala publica din bugetul CJ.

Motivarea refuzului avizării a fost tocmai amplasarea unui brad de către Primărie, astfel demersul nostru devenind inutil.’‘ a scris presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea pe facebook.