Cum încearcă să profite proprietarii patinoarului din Parcul Catedralei. Cel care funcţionează pe banii Primăriei, adică ai noştri.

A venit vremea Sărbătorilor de iarnă, şi, ne referim din nou la patinoarul amplasat în perimetrul Parcului Catedralei. Am făcut asta şi în cei patru ani de mandat Necula şi cei care au citit articolele din anii trecuţi, ştiu bine.

Ce e cu patinoarul? Totul super ok doar că nişte hibe îşi fac loc şi în administraţia LuciDinBrăila. Pentru început menţionăm că el a fost amplasat pe domeniul public, în urma unui contract oferit firmei Ceres Trading SRL din Bacău. Asta-i foarte bine. Doar că pandemia strică puţin planurile distracţiei şi în loc de 10 persoane cât menţionează legea, pe patinoar am numărat la un moment dat 49 de persoane, adică, fix în seara asta.

Ce am mai păţit în seara asta? Să vă explic cum profită firma care deţine patinoarul. Există două căsuţe de unde poţi închiria o pereche de patine, una pentru elevi şi studenţi, gratis şi alta cu un tarif de 10lei/oră/persoană. Să zicem că e ok dar nu prea. Patinoarul e plătit integral ca şi funcţionare de către Primărie, deci, din bugetul local, din buzunarul băcăuanilor. Mă prezint cu fetiţa la căsuţa cu patine gratis şi cer o pereche.
-”Aveti carnetul de elev?” îmi spune o fătucă tânără.
-”Nu îl am. E la şcoală. E o regulă asta?” îi zic.
-”Da!”, îmi spune şi mă îndrumă spre cealaltă căsuţă explicându-mi că pot închiria cu DOAR 10 lei de acolo.

Ok. Merg la cealaltă şi observ o doamnă ce părea să fie şefa. O întreb: ”Aici e firma privată sau cea de stat? Adică cea care dă patine gratuite sau cu bani?”
Îmi trage o privire rece şi mă studiază 2-3 secunde apoi îmi spune că e una şi aceeaşi firmă.
”Pai bine, dacă nu am carnetul de elev, nu pot închiria patinele doar cu cartea de identitate? Am discutat cu autorităţile azi dimineaţă şi le-am explicat fenomenul ciudat şi mi-au zis că trebuie să asiguraţi 70 perechi de patine şi doar pe baza cărţii de identitate!”
A pus capul în pământ şi m-a invitat respectuos la căsuţa pentru elevi, spunându-mi ”Haideţi că vă dau cu cartea de identitate”

Mă întreb de unde regula strictă cu carnetul de elev. O fi stipulată în contractul făcut de Primăria Bacău?

Partea cea mai grea e cu prezenţa pe patinoar. Îmbulzeală ca la circ, majoritatea fără mască, urlete, strigăte şi găşti de adolescenţi care ”rup” golăneşte gheaţa riscând accidentarea celor mai mici. Un tătic a mers la un moment dat la ”şefa” şi i-a atras atenţia despre acest lucru. Haosul persistă atât timp cât la faţa locului nu am zărit vreo echipă de la Poliţia Locală.

Aşadar, de înţeles pentru ceilalţi părinţi care vor fi îndrumaţi la ”patinele cu bani” dacă nu au carnetul de elev. Să mai insiste căci ”şefa”e o doamnă induplecabilă după lege. Legea junglei.

Contactat de mine, viceprimarul Ghinghes a menţionat faptul că nu el s-a ocupat de contractul cu această firmă şi că pot cere detalii la purtătorul de cuvânt, Ionuţ Avram. I-am răspuns: ”O să-mi spună că , <din cate stie el>, nu ştie tot” 🙂