Columna lu’ Viziteu mai scumpă de 25 de ori decât bradul lui Necula de anul trecut!

Consilierul europarlamentar Lucian Bogdănel atrage atenţia într-o postare pe facebook că ”ţeapa” lui LuciDinBrăila e mai scumpă decât bradul mult blamat de conducerea USR Bacău montat de Necula anul trecut şi despre care urlau pe facebook cum că trebuia să coste doar 2.000 lei. Ăştia, marţienii albaştri ai Bacăului, doresc acum o cheltuire mai cumpătată a banului, aşa că, au gândit că 350.000 lei e mai mic ca 14.000. De vreo 25 de ori. Adică, generaţia asta de ”marţieni” au montat cum ar veni, 25 de brazi marca Necula. Acum îi înjurăm noi băcăuanii şi nu prea le convine. Când au ajuns în situaţia de a gafa, băieţii antrenaţi de LuciDinBrăila fac icter ascultând ”Dumnezeii” menţionaţi de cetăţenii care i-au ales în septembrie.

Lucian Bogdănel a făcut o analiză pertinentă:

”USR are, de câțiva ani, o problemă cu bradul de Crăciun instalat în Bacău (şi, intuiesc eu, chiar cu sărbătoarea creştină a Crăciunului).

Într-o postare datată 7 ianuarie 2019, USR acuza că pomul de Crăciun împodobit de primărie & SSPM ar fi costat mult prea mult: 14.000 de lei (aprox. 3000 euro), în condițiile în care arborele fusese cumpărat de la Romsilva cu doar 2000 lei (vezi foto).

Sigur, cei de la USR – care încă de pe atunci dădeau semne de nebănuită genialitate – or fi prezumat că bradul cumpărat cu 2000 lei va veni pe propriile “picioare” de la Dofteana în Mun. Bacău, se va instala/fixa singur în centrul oraşului, se va împodobi singur etc, toate acestea urmând să nu coste nimic municipalitatea.

În 2020, cu Viziteu primar, administrația USR/PNL dispune de aprox. 350.000 de lei pentru sărbătorile de iarnă, infinit mai mult decât suma plătita de primărie pe bradul din iarna 2018/2019. Cu toate acestea, băcăuanii n-au parte de brad, ci de un soi de columnă cu luminițe menită a celebra, cred eu, nesecatul izvor de înțelepciune şi inovare care este organizația USR Bacău.

După tren urban, parcări plutitoare, redeschiderea şcolilor în pandemie sau referendum pentru sănătatea băcăuanilor, primarul Viziteu – un om care lasă impresia că în fiecare dimineață se încalță cu fesul pentru a veni la birou – brevetează propria columnă de Crăciun, nefiind în stare să cumpere un brad pentru acest oraş, deşi primăria are la dispoziție banii necesari unei asemenea achiziții (necostisitoare).

Mă aştept, sunt semne concludente în sensul ăsta!, ca spiritul inovator al USR să continue şi în materie de taxe & impozite locale, unde Viziteu a promis încă din campanie o revoluție fiscală în toată regula – ea pare să fi început cu deja previzibila majorare a taxei de salubritate. Asta, deşi candidatul Viziteu se angaja în campanie la diminuarea urgentă a taxelor ptr cartierele unde serviciile publice şi condițiile de trai lasă de dorit.

Iată că diminuarea promisă de Viziteu stă să înceapă cu o… majorare, cum pare să se întâmple în cazul taxei de salubrizare. Neîndoielnic, revoluția fiscală va înfrânge, aşa cum la vremea lor au “înfrânt” parcările plutitoare, trenul urban sau referendumul rămas neorganizat şi pentru care Viziteu & USR/PNL aveau în plan să risipească 100.000 euro.

Bani publici cu care actuala administrație ar fi putut cumpăra 32 de brazi de felul celui împodobit, în urmă cu 2 ani, de primărie & SSPM. #FărăFazaniÎnFuncțiiPublice” a mentionat Lucian Bogdanel in postarea de pe facebook.