LuciDinBrăila ”joacă pe manele”. Prima sesizare pentru abuz în serviciu.

Pentru că preocupările primarului ales cu 14.000 de voturi din 135.000 de votanţi sunt altele decât cele menţionate în programul de campanie, a început cu referendumuri ilegale şi termină cu abuz în serviciu. Adrian Gavriliu, consilier judeţean PSD şi preşedintele CSM Bacău vorbeşte despre abuzul făcut de edilul Bacăului.

Hărțuit, calomniat, șantajat, intimidat.

Asta este ceea ce simt. Mâine voi depune o sesizare pt abuzuri și nelegalități.Să câștigi alegerile, cu trei partide in spate, cu doar 14.000 de voturi, nu inseamnă că ești proprietarul unui oraș de 135.000 de locuitori. Ci lucrezi pt a apăra interesele lor.

Printre cei 135.000 de locuitori, mă aflu și eu.De când a ieșit primar i-am pus la dispoziție raportul meu de activitate din ultimii patru ani, ca director al Clubului Sportiv al Primăriei. Toate rezultate sportive sunt pe plus. Performanțele sportive au crescut de la an la an. Clubul s-a dezvoltat remarcabil. Domnul primar nici nu a vrut să vadă sau să audă. Tot ce am făcut este rău, totul este greșit, totul este dubios ( pt că așa-i suflă in urechi un ziarist ratat, ajuns ofițer de presă, și un antrenor borfaș)

Nimic nu este bun din ce am făcut, medaliile sunt ruginite iar recordurile sunt false.Și sport, timp de 34 de ani, eu am făcut degeaba…că n-am invățat nimic.

De ce? Pt că vrea să iși pună in funcții oamenii lui. Prin examene “transparente”.Sunt speculate căteva nume: Relu Damian ( pe care nu-l cunosc personal, dar presa vremii a scris nenumărate articole prin care se arată prăpădul pe care l-a făcut in fotbalul băcăuan).

Puiu Ciobanu ( din lumea handbalului, deloc străin de unele cutumele “creștine” ale unor arbitri de handbal). Ok.

Așa cum eu sunt membru și consilier județean PSD, nu am nimic impotrivă să iți promovezi proprii oameni. Dar, s-o faci legal și pe competențe reale.Să te prezinți cu lozinci ieftine prin care zici, tu ca primar, că nu contează din ce partid face parte directorul care-și face treaba, care performează, și că vei colabora cu el….este o afirmație prin care ne jignești inteligența, domnule primar.

De când ai venit la Primărie, mi-ai transmis prin interpuși să demisionez, altfel imi faci plângeri penale. Sau mă bagi in comisii de disciplină, pt a mă demite.Și motive pt asta pot fi născocite sau comandate.

Ai cerut dosarul meu de angajare inca din prima săptămână ca să cauți vicii la angajare iar acum pui polițiști retrași din activitate, aflați in aparatul tău…să-ți schițeze plângeri impotriva activității mele.

Ai luat un audit, ilegal și abuziv, comandat de Necula, tot ca să se răzbune pe mine…și l-ai avizat tu.Un audit care a durat un an până s-a inchis. Fără măcar ca eu să fiu chemat la discuții de conciliere și fără să se țină cont de explicațiile noastre.Când va citi Necula aceste rânduri, va gândi: “Nesimțitul, mi-a furat ideea!” Un audit, care din păcate, nu ne aplică deloc principiul bunei credințe, și pt orice greșeală făcută de mine și de colegi, se dă o tentă acuzatoare.

Pentru a ridica mingea la fileu politicului.( cei care lucrează in administrației știu exact cum funcționează aceste controale tendențioase și că in orice instituție se fac greșeli) Un audit ar trebui să aibă rolul de a te indruma, ajuta, corecta. Nu ingropa la comandă. Acest audit l-am criticat ca a fi ilegal, pe argumente. Și am depus o sesizare.Si vă cer domnule primar să luați măsuri in acest sens.Să fiți imparțial, corect, să-mi aplicați o judecată dreaptă, pt că….sunteți “omul nou din politică”.

Vă mulțumesc pt profesionalism, corectitudine și mentalitatea sănătoasă de politician modern și atipic intr-o clasă politică invechită și cu metode securiste.De asemenea vă mulțumesc că din ceea ce se făcea frumos la Csm Bacău: activități sportive, acțiuni pt copii și antrenori, ați transformat activitatea Csm in una polițienească.

Sport nu prea mai facem, mie mi-e teamă să mai semnez ceva, sau să mai creez ceva. Ne apărăm de atacurile d-voastră și asta ne ocupă tot timpul.Ps: am luat in considerare o demisie, pt a nu trage in jos tot Clubul, pt că “Capul lui Gavriliu il vrem”.Dar, dacă aș face asta acum, s-ar ințelege că fug, că am ceva de ascuns. Mă obligi să stau să lupt și să dansez cu tine. Și cu tine” a scris Adrian Gavriliu pe pagina de facebook.