Dorin Chirilescu: “Domnule Ghingheș, mințiți cu nerușinare.”

În momentul în care nu le ies jocurile, oamenii noi ai politicii locale, în speță Alianța USR-PLUS, încep a arunca acuze nefondate catre cei care nu au ridicat mâna precum dorește LuciDinBrăila. E abia începutul și preconizez patru ani grei pentru gașca oamenilor noi care se cred sfinții trimiși de Dumnezeu, Municipiului Bacău.

După o campanie făcută pe baza aruncării de gunoaie în ochii contracandidaților, cei di alianță continuă să administreze Bacăul în același mod. Consilierul Dorin Chirilescu a reacționat astăzi pe pagina de Facebook:

“Deoarece alianța USR PLUS mi-a atras numele într-un joc politic de campanie, aruncând asupra persoanei mele ideea că aș fi votat împotriva Proiectului de hotărâre nr.4 privind modificarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Bacău nr.84/13.04.2012, prin care s-a aprobat reactualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Bacău și a Regulamentului Local de Urbanism, cu modificările și completările ulterioare, mă simt nevoit să fac următoarele precizări:

Domnul viceprimar Cristian GHINGHEȘ (PLUS) a postat acum o zi pe facebook despre faptul că alături de partidele ce au reprezentanți în Consiliul Local Bacău, aș fi votat “împotriva” respectivului proiect de hotărâre care printre altele, ar fi trebuit să majoreze numărul de locuri de parcare puse la dispoziție de dezvoltatori împreună cu noile apartamente ce vor fi comercializate, de la 1 loc, cât este în prezent prin modificarea din 2016 efectuată de administrația Necula, la 1,5 cât a fost până la acel moment.

Domnule Ghingheș, mințiți cu nerușinare.

Votul pe proiectele de hotărâre poate fi de trei tipuri: Pentru, Împotrivă, sau Abținere.

Deși, în principiu, am fost de acord cu faptul că Regulamentul Local de Urbanism trebuie modificat, m-am abținut la acest proiect și am și motivat de ce m-am abținut:

Am susținut că respectivul proiect de hotărâre mai trebuie discutat pentru a ajunge la o formă eficientă care să pună în acord interesele cetățenilor care achiziționează apartamente noi și care au nevoie de locuri de parcare, cu cele ale dezvoltatorilor imobiliari, pentru a găsi cea mai eficientă formă care să convină tuturor.

În schimb, într-un stil politicianist ieftin, domnul viceprimar m-a catalogat ca fiind „avocat al rechinilor imobiliari”.

Îi aduc aminte domnului Ghingheș că în campania electorală spunea peste tot că va susține dezbateri și consultări pe subiectele importante ce afectează comunitatea. Chiar în ședința cu pricina, i-a reproșat domnului Dragoș Ștefan că nu a existat nicio dezbatere înainte de modificarea Regulamentului Local de Urbanism din 2016. Ei, acum dumnealui nu mai consideră ca e cazul unei dezbateri. Iată că majoritatea consilierilor locali, unii dintre ei și specialiști în domeniul cu pricina, au intervenit cu puncte de vedere ce ar trebui luate în considerare, pentru a da proiectului de hotărâre o formă cât mai eficientă.

De asemenea, președintele filialei locale a USR a postat un clip despre ședința de consiliu local, care culmea, NU PREZINTĂ NICIUNA DINTRE INTERVENȚIILE MELE, cu referire și la punctul 20A, unde în mod total inexplicabil, primarul Viziteu a băgat “la pachet” cele 1.650 de teste rapide antigen cu achiziția serviciilor de audit extern în valoare de peste 250.000 de lei, despre care am explicat foarte clar că sunt în contradicție cu legislația în vigoare, iar Curtea de Conturi le-ar putea considera plăți duble.

Îi asigur pe domnii politicieni, supranumiți și “oameni noi”, că dacă vor lăsa tertipurile acestea de joc de culise și vor introduce separat proiecte de hotărâre privind testele și serviciile de audit extern, cu siguranță Consiliul local Bacău va aproba proiectul cu testele, pentru că sănătatea băcăuanilor este o prioritate pentru noi.

Vă prezint în continuare intervenția mea în cazul proiectului nr.4, pentru a înlătura orice dubiu că aș fi vreun avocat al vreunui rechin sau alt specimen de pește ucigaș, cu rugămintea să urmăriți gesturile domnului viceprimar, care culmea, aprobă ceea ce spun, pentru ca la o oră după, să îmi menționeze numele și minciuna descrisă mai sus:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10160536335898625&id=733118624