Se calcă pe cadavre! Atacuri dure din partea lui LuciDinBrăila!

Pentru că vrea să maximizeze votul din 6 decembrie și pentru că nu i-a ieșit șmecheria cu referendumul, LuciDinBrăila lovește în colegii de alianță de la PNL, cei care, spune el, au votat cot la cot cu PSD-ul împotriva inițiativelor din ultima ședință de CL.

Desi se crede Dumnezeul abia coborât pe meleagurile bacoviene, șeful găștii useriste ajuns între timp edilul Bacăului cu ajutorul PNL și al voturilor măsluite, nu pricepe că dă rateuri grosolane în ceea ce privește inițiativele personale, una dintre ele, cea legată de audit având chiar iz penal după cum i-a atras atenția consilierul local Dorin Chirilescu.

Conștient că USR nu mai e pe val ca la alegerile europarlamentare, LuciDinBrăila scoate fum pe ochi și bate cu pumnul în masă, încercând (din nou) să calce pe cadavre aducând voturi. A răbufnit inutil pe pagina personală de Facebook jignind colegii de la PNL:

Am avut astăzi neplăcuta surpriză să constat că partenerii de alianță de la PNL nu-și respectă parteneriatul asumat împreună în fața cetățenilor. Am pus pe masa consilierilor locali mai multe proiecte care vin cu solutii suplimentare pentru lupta antiCOVID si să reglementeze problema stringentă a locurilor de parcare din municipiul Bacău.

Este vorba despre revenirea la prevederile PUG-ului aprobat în 2012, în sensul alocării de 1,5 locuri de parcare per apartament la blocurile nou construite. În momentul de față, funcționează o propunere făcută de fostul viceprimar al Bacăului, Dragoș Ștefan, care a amendat PUG-ul prin scăderea numărului de parcări la una singură per apartament.

Deși în cadrul ședinței s-a recunoscut faptul că fosta administrație a luat această decizie fără consultare publică iar proiectul de hotărâre inițiat de mine venea să corecteze acest lucru, partenerii din PNL au pus mai presus interesul dezvoltatorilor imobiliari incorecți decât interesul comun al cetățenilor.

Din cauza modificării PUG-ului, de la 1,5 la un singur loc de parcare, deficitul de parcări din municipiu a crescut. Intenția mea a fost să stopăm creșterea deficitului, în primă fază, pentru ca apoi să venim cu un regulament clar și strict în ceea ce privește regimul parcărilor. Regulamentul ar intra în vigoare în urma unui studiu profesionist și în urma consultării cu Ordinul Arhitecților.
Suma alocată pentru acest studiu era prevăzută la punctul de pe ordinea de zi cu rectificarea bugetară. Din păcate, de neînțeles pentru mine, mai mulți colegi de alianță au părăsit sala. Am ajuns astfel, ca cei de la PNL să voteze cot la cot cu cei din PSD.

Mai mult, tot la punctul cu rectificarea erau prevăzute sume de bani pentru contractarea unui audit extern care să ne arate clar unde sunt disfunctionalitătile din primărie dar și implementarea unui program de testare în masă pentru depistarea celor infectați și asimptomatici cu noul coronavirus, realizate cu teste antigen. La ora această, mai multe tări europene folosesc aceste teste rapide, economice și care au evoluat în timp, în sensul preciziei.
Pentru că unii liberali au părăsit inexplicabil sala și pentru că cei din opoziție s-au abținut, nu vom avea astfel de testări pe rază municipiului, testări care la costuri mult reduse ar putea ajuta la scăderea ratei de infectare și implicit la redeschiderea unor activități si chiar salvare de vieti.

Menționez că am conceput logistica campaniei de testări cu antigen alături de DSP și de conducerea Spitalului de pneumoftiziologie Bacău și aceasta a fost aprobată unanim de Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Mai mult în România doar municipiul Oradea a mai început o astfel de campanie, sub actuala conducere liberală.

Vă asigur că nu voi ceda și voi veni în fața Consiliului Local din nou cu aceste propuneri care să pornească urgent o campanie de testări cu antigen precum și pentru a reduce deficitul de parcări de care suferim cu toții.

Sper că și colegii de aliantă vor înțelege să pună interesele cetătenilor mai presus decât cele politice sau financiare.