Propunerile „indecente” ale lui LuciDinBrăila vs. soluțiile reale ale consilierului Chirilescu.

S-a tot scris despre referendumul banal dorit de șeful de trib al USR-ului, ajuns primar și uitând de promisiunile Alianței.

Băcăuanii nu știu ca pe platforma site-ului Primăriei Bacău există secțiunea „Petiții”, locul în care ar putea întreba gratuit cetățenii despre orice nebunie îi vine edilului in cap. Se doreste consultarea cetățeanului pe bani frumoși și asta nu demonstrează decât faptul că tocare banului public continua și sub aceasta administrație.

In schimb, consilierul Dorin Chirilescu vine cu soluții concrete pe bani mai puțini, detaliile cu subiect și predicat fiind prezentate în stilul său caracteristic de activist civic.

Pentru că a fost infectat cu SARS COV 2, Dorin a avut ocazia să vadă exact cu ce probleme se confruntă sistemul medical și are propuneri ce țin de sănătatea cetățeanului, studiul detaliat fiind prezentat în aceasta seara pe blogul personal:

Există foarte multe cazuri în care pacienții diagnosticați cu COVID-19 se tem să se interneze pentru a nu contacta alte infecții, sau pur și simplu nu au un loc liber în secțiile de specialitate din spital, astfel decid să se trateze acasă, sub supravegherea medicilor de familie.

Acești pacienți au nevoie însă, de instrumente de specialitate care să le furnizeze informații vitale despre starea lor de sănătate în timp real, informații ce vor fi comunicate apoi medicilor de familie pentru a fi evaluate.

I. Pachetul pacientului care este tratat acasă va conține câteva instrumente de măsurare a stării de sănătate, ce furnizează informații vitale pentru pacient și pentru medicul de familie care îl evaluează:

  1. Pulsoximetru de deget Profesional, Rapid, Senzor de mare precizie, Avizat Medical – 249 lei – emag.ro
  2. Termometru digital non-contat de mare precizie Perfect Medical – 199 lei – emag.ro
  3. Tensiometru digital (ex Tensiometru de brat complet automat Omron M2) 224 lei – emag.ro

Citiți în întregime propunerile AICI

Așadar, LuciDinBrăila are șansa de a demonstra că ii pasă de sănătatea băcăuanilor si nu de scoaterea electoratului la vot. Dacă referendumul nu „prinde” 30% prezență, nu poate fi validat, așa că avem șansa aruncării banilor pe fereastră. În plus, cei 85 mii euro necesari propunerii consilierului Chirilescu ar fi la țintă in comparație cu cei circa 300 mii cheltuiți pe referendum făcut independent de infrastructura folosită la alegerile parlamentare (costurile de 100 mii euro sunt doar in cazul în care s-ar folosi același personal ). Dacă se încăpățânează, LuciDinBrăila poate „arde” 300 mii euro printr-un referendum făcut în paralel și asta doar pentru a ne intreba de „sănătate”. Ambiția lui, banii noștri. Și are nevoie de o prezență de 30% greu de atins în vreme de pandemie.

Luci nu a luat în calcul votul împotrivă dat de cei peste 4 mii de posesori de garaje in moment ce le propui dărâmarea.

Dacă își ia pastilele la timp, revenindu-și din prostie, susținând propunerile lui Dorin, Luci are șansa să primească un prim „bravo” și din partea Urban Bacău.