Ponta-Necula, tandemul ZERO pentru Bacău!

Pe 1 aprilie 2015 s-a semnat contractul pentru Centura Bacăului. Au participat la eveniment Victor Ponta, prim-ministru, Ioan Rus, ministrul Transporturilor, Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean, Dorian Pocovnicu, prefectul județului Bacău, și Cengiz Koksal, președintele Eko Insaat Ve Tic As. 

Coincidenţă sau nu, CNADNR a anunţat câştigătorul în data de 13 noiembrie 2014, la două săptămâni după ce premierul Victor Ponta s-a întâlnit la Istanbul cu premierul turc Recep Erdogan, cu ocazia inaugurării tunelului Marmaray construit sub Bosfor. Iarăşi, semnarea contractului a avut loc cu o zi înainte de sosirea lui Erdogan în vizită oficială în România.

Între timp, Ponta și-a făcut partid, Pro România fiind practic o ramificație PSD în care, fostul edil, Cosmin Necula, prieten cu Ponta de ani buni, a intrat fără probleme.

Ponta a vizitat recent Centura Bacăului uitând parca de eșecul Guvernului condus de el în 2015, eșec legat de semnarea contractului cu turcii țepari.

Cosmin Necula nu a reușit să administreze cu succes cei 41km pătrați ai municipiului însă dă garanții că poate aduce bunăstare românilor ce trăiesc în cei 237.500km pătrați. Cu siguranță nu promite mochete verzi pe drumurile județene și nici absorbție de fonduri europene din moment ce în cei patru ani de administrație suma totală a fost ZERO.

Cosmin Necula nu a mai fost dorit primar al municipiului Bacău, moment în care Ponta trebuia să priceapă că fostul edil nu a lăsat nimic în urma lui și nu poate fi asul din mâneca Pro România. Bugetar de meserie ca dealtfel marea majoritate a politicienilor de pe lista de candidați, Necula nu a gustat din manageriatul unei firme private, fapt pentru care nu poate înțelege problemele economice reale. Fabulațiile precum dublarea alocațiilor și venitul minim garantat de 1500 lei pentru fiecare membru al familiei pot fi catalogate în domeniile sf-urilor visate în Primăria Bacău și atât.

A votat pentru desființarea consiliilor județene insa a cochetat cu funcția de vicepreședinte al CJ Bacău după 27 septembrie, fapt ce demonstrează că politician de meserie, Necula vrea oriunde și oricum.

Proiectele anunțate ca fiind finalizate și la care se va mai lucra și în 2021, un exemplu fiind Rezerva de apă, nu pot convinge electoratul de potența politică de care vorbește Cosmin Necula.

Dosarele penale în care e implicat îi aduc un alt deserviciu în ceea ce privește încrederea electoratului și băcăuanii l0-au sancționat o dată pe 27 septembrie…