Alianța USR-PLUS a călcat din nou strâmb. Au fost sancționați!

“Federația Tinerilor din Bacău își exprimă dezacordul cu privire la acțiunea lui Cristian Paul Ichim, Președintele Filialei Județene Plus Bacău, candidat la alegerile parlamentare pentru poziția de deputat si Cristian Ghingheș, Viceprimar al Municipiului Bacău și membru Plus Bacău, prin care și-au asumat realizările și programul național Bacău, Capitala Tineretului din România.

Ca și voi de altfel, am observat cum pe pagina de facebook a celor doi actori politici locali a apărut acest clip video prin care sunt promovate, în scop electoral, în contextul alegerilor parlamentare, imagini din perioada implementării programului Bacău, Capitala Tineretului din România (https://ftbc.ro/bctr/). Vă asigurăm de faptul că organizația noastră nu a fost contactată în prealabil în vederea asocierii imaginii celor doi politicieni cu acțiunile tinerilor de la acea vreme.

Mii de tineri s-au dedicat acestui proiect în anul 2017 – 2018 și este dezamăgitor să vedem cum oamenii politici aleg să se folosească de realizările acestora pentru a-și face campanie. Cum aleg să politizeze imaginea tinerilor.

Ne dorim să le transmitem tuturor organizațiilor de/pentru tineret și tinerilor implicați în acest program, dar nu numai, că Federația Tinerilor din Bacău a fost, este și va rămâne o organizație neguvernamentală apolitică, dar mai ales, să le mulțumim pentru implicarea lor și să îi asigurăm că nici o clipă activitățile realizate în cadrul acestui program nu au avut caracter politic.
Scopul celor peste 100 de evenimente organizate, peste 1000 de activități realizate pentru 250.000+ de beneficiari precum și a 2618 voluntari implicați cu peste 34.000 de ore de voluntariat, a fost acela de a fi parte din comunitate și de a ne colora generația prin entuziasmul și bucuria noastră de a face lucrurile.

Sub nici o formă nu dorim să negăm (cum nici nu am făcut-o vreodată) implicarea lui Cristian Ghingheș în procesul de scriere a candidaturii în calitate de membru al societății civile băcăuane contribuind în anul 2016 alături de echipa de scriere a candidaturii pentru programul de Capitala Tineretului din România, însă, dorim să menționăm faptul că implicarea acestuia a luat sfârșit odată cu preluarea titlului de către Municipiul Bacău, dl Ghingheș devenind ulterior consilier local independent în Consiliul Local Bacău.

Menționăm faptul că în niciun oraș care a deținut titlul acestui program, decidenții politici nu au folosit în scop electoral rezultatele tinerilor care s-au implicat, indiferent de culoarea politică a acestora.

Clipul video aparține în exclusivitate Primăriei Municipiului Bacău, fiind finanțat din bani publici în perioada de implementare a programului. Observăm astfel că, pe lângă încălcarea flagrantă a unor principii de bun simț, s-a recurs la fapte ilicite, folosindu-se în scop electoral de produse intelectuale finanțate din surse publice, fără a contacta și menționa proprietarii acestora.

Cu toții ne dorim o ”Românie fără hoție!” și credem cu tărie că cel mai bun exemplu trebuie să plece, în special, de la cei care promovează acest mesaj și nu invers.” au scris cei de la Federația Tinerilor