„Fără Fazani în Funcții Publice” – Noul brand al lui Luci de la USR

N-a trecut nicio lună şi deja e subiectul ironiilor presei şi a opoziţiei politice din Bacău. Să aibă oare viziuni plutitoare pentru că a fost cu capul în nori de când a apărut pe meleagurile noastre? Vor urma patru ani plini şi Necula va deveni istorie mai devreme decât am crezut, mocheta verde va fi înlocuită de alte zeci de prostii născocite de LuciDinBrăila. În prag de iarnă, când cap de lista la capitolul probleme ar trebui să fie contractele de deszăpezire şi pregătirea sistemului de termoficare, Luci a rugat consilierii să ridice mâna votând un referendum cu trei întrebări.

Lucian Bogdanel (PSD) e doar un alt băcăuan ce l-a ironizat pe LuciDinBrăila şi recunosc că ”initiativa” acestuia mi-a adus ceva zâmbet amar.

A plutit și când era candidat – anunțând parcări plutitoare pe Bistrița, stadion nou, tren urban etc.
Iată-l plutind și în exercițiul funcției, convocând un referendum nelegal ca să-i întrebe pe băcăuani dacă vor să fie sănătoși şi protejați în pandemie!

Totul, prin risipirea a 100.000 de euro din bugetul local, pentru că edilul de la USR a stabilit că referendumul e prioritatea orașului – nu deszăpezirea, nu pregătirea sistemului de termoficare pentru sezonul rece, nu măsuri suplimentare de combatere a pandemiei (de ex. – finalizarea lucrărilor de la pavilionul „Spitalul Municipal”).

O banală lectură a legii sau simplă chestionare a aparatului propriu de specialitate l-ar fi încredințat pe primar că e imposibil să organizezi un referendum local suprapus pe un scrutin național, inițiativă de altfel invalidată de Autoritatea Electorală Permanentă.

E complicat să fii în mintea dlui Viziteu în aceste zile, dar băcăuanii, noi toți în final, trebuie să ne obișnuim cu ideea, ptr. că la orizont se profilează 4 ani grei şi, din păcate, cred că mai avem mult de plutit – de acum înainte – sub această administrație locală şi ale sale inițiative “îndrăznețe”, mustind de amatorism.

Tocmai pentru a înțelege mai bine ce ne așteaptă, am lansat astăzi într-un registru vădit simbolic, campania de conştientizare „Fără Fazani în Funcții Publice”. Atragem atenția băcăuanilor cu privire la oamenii noi ajunși în funcții publice care, cu excepția plutitului, nu par să aibă niciun fel de altă chemare.

Referendumul „invalid” și nelegal al lui Viziteu a trecut prin Consiliul Local cu voturile aleșilor Pro România, semn că blatul politic de la CJ funcționează, impecabil, și în forul deliberativ local. Reiterăm, în numele tinerilor trași pe sfoară cu programul „Case pentru tineri”, necesitatea unei clarificări din partea Primăriei vizavi de stadiul și perspectivele acestei inițiative.” a scris Lucian Bogdanel pe facebook.