“Vrem să recreem Bacăul” , dar se opune AEP-ul!

Prima dată a fost ideea, apoi au apărut și ăia care lansează idei. De fapt un referendum prin definiție reprezintă cea mai bună formă a democrației, prin care obștea este consultată în legătură cu o decizie importantă cu impact asupra comunității.

Problema este că justificarea unui referendum este dată de subiectul pus în dezbatere. Numai că la noi, primarul ales a bătut orașul în lung și în lat cu abordări futuriste și necesare urbei, care cel puțin pe mine m-au surprins în mod plăcut. Printre altele, domnia sa s-a angajat să finalizeze spitalul municipal și să dea o tentă europeană orasului. Si cum altfel, decât prin resistematizare?

Acum după ce s-a văzut înscăunat, omul a zis să organizeze un referendum ca să se convingă că oamenii chiar își doresc să facă ce a promis în campanie.
Ei bine, acum intră în acțiune trompetele.

Primii au fost cei care au strigat la unison: VICTORIE, HABEMUS REFERENDUM! Și s-au pupat și felicitat între ei liberalii cu usr-iștii și plusiștii lui Ichim, ăl de s-a aliat cu sateliții psd-ului să doboare PSD-ul și pe și pe sateliții lui cu care s-a aliat el. WTF?

Bun, după trompete a apărut economistul care analizând bulele din bidonul de apă plată Borsec, a stabilit că primarul, adică șeful a fost prea generos când scris în nota de fundamentare cu mânuța dreaptă a lui Popovici ( alt specialist) că referendumul organizat de black friday costă doar 100.000 de euro.

Economistul-consilier local care și-a onorat toate angajamentele luate față de băcăuani și dacă tot și-a terminat treaba atât de repede, de ce să nu fie și senator, a stabilit că referendumul este un fleac. Doar 50.000 de euro. E bine!

Alți deștepți au mers mult mai jos. Doar 5000.
Băi, și treaba ar fi mers dacă nu și-ar fi băgat coada amatorii ăia de la AEP. Nasol! Băieții de acolo joacă după reguli dure. Adică acolo nu există un Viziteu, doi viceprimari, 5+4 consilieri și una bucată Popovici.

Acolo chiar sunt specialiști, care au spus stop! Sunteți departe rău de tot de lege! Vă dați seama că ăștia vor să recreeze Bacăul? Doar cinci dintre ei, că patru vor să-l reconstruiască.
Oricum, efortul lor a meritat. Au devenit penibili. Habar nu au de lege!

Text: Gabriel Bălan

1 thought on ““Vrem să recreem Bacăul” , dar se opune AEP-ul!

  1. Nici nu a venit bine și se gândește cum sa risipească banii și așa putini , pe referendum. Sa facă ce a promis , sa recreeze sau sa reconstruiască iar cetățenii vor aprecia ca nu sunt orbi și doar de aia au votat, sa le fie mai bine . Vom avea referendum și pentru straturile cu flori ? Nu am auzit ca Johannis sa fi făcut prea multe referendum -uri și nici BOC dar cetățenii au observat ca nu sunt tampiti

Comments are closed.