”Neam” săturat de voi!

Suntem un neam care s-a săturat de incompetență, de minciună, de ipocrizie și de impotența unor politicieni bolnavi de putere.

Ne-am săturat ca o dată la 5 ani să vedem cum mor oameni, arși ( in 2010 au murit arși acei bebeluși, la maternitate, in 2015- Colectiv iar in 2020 incendiul de la Piatra Neamț).

Neam săturat de ipocrizie. Dacă in 2015, in urma incendiului de la Colectiv, Iohannis declara că Ponta trebuie să-și dea demisia, acum, după necazul de la Spitalul din Piatra Neamț, nimeni nu a demisionat. Niciun ministru. Ba, din contra, ministrul Tătaru declară că “Toți suntem vinovați pentru acest incident “Dacă ne uităm de ce demisionează miniștrii unor state civilizate putem vedea:

-demisie pt că a deraiat un tren;

-demisia unui ministru că nu și-a plătit taxa radio tv, taxă ce ținea de ministerul pe care-l conducea;

-demisia unui ministru pt că a făcut o declarație nefericită;- demisie pentru acuzație de plagiat;

-demisia președintelui Germaniei pentru că a luat un credit cu dobândă preferențială, etc.

La noi…Orban a fugit, acum câțiva ani in urmă, de la locul accidentului și s-a predat la Poliție după 30 de ore. Dar, acum e prim ministru.

Iohannis pierde in instanță case care in urma inchirierii ii aduceau venituri ilegale, dar cere demisia unor politicieni din alte partide.

Primarul Brașovului este prins că minte cu seninătate in CV….dar fără să urmeze vreo demisie.Neam săturat de imixtiuni politice scabroase și traseism.

Opt manageri au condus in acest an Spitalul Județean din Piatra Neamț, 10 oameni au murit arși și alți șapte sunt cu răni grave. Actualul manager a fost primar PNL dar a fost numit in funcție de PSD. Și in loc de unitate intre partide pentru un sistem sanitar performant, se duce o luptă pentru oameni de partid pe funcții…ca un premiu pt munca din campanie sau alt aport adus, tot pentru partid.

Competența este in subsidiar. Neam săturat de spitale vechi și sistem sanitar primitiv. De obligații, dar fără prea multe drepturi. Nu era de ajuns că pacienții bolnavi de COVID de pe secția ATI erau oricum suferinzi și se luptau cu boala, au mai murit și in flăcări. In chinuri.

S-au dus la spital să se trateze și au murit arși de vii. In incendiu de la Colectiv a murit o fostă inotătoare, in incediul de la Piatra Neamț a murit un fost mare antrenor de lupte. Să nu ne vină să strigăm? : Neam săturat de voi!

Suntem un neam care s-a săturat de politicieni care nu sunt lideri, sunt doar deținători de putere. Suntem un neam care s-a săturat să vă vadă bolnavi de putere și că atunci când oamenii mor, Guvernul vrea alegeri, pentru securizarea procentelor din sondaje și rămânerea la putere cu orice preț.

Suntem un neam săturat. Suntem un neam care strigă : Ne-am săturat!

Text: Adrian Gavriliu