Pareri

Cum vrea USR-PLUS să ajungă la jugulara României. De ce să nu votăm USR?

Pentru că USR vrea să pună mâna pe România asta cu hoţie sau fără, s-a apucat să înşire sume uriaşe pentru autostrăzi într-un plan pe 10 ani. Ăştia visează să ajungă la jugulara României şi să o ţină strâns vreo 10 ani. Ei alocă deja miliarde de lei pentru autostrăzi de parcă îi aduc acasă de la mă-sa. Băbăieti, ca să alocaţi pe hârtie 3 miliarde euro pentru autostrăzi nu e nevoie să fiţi senatori şi deputaţi, o puteţi face pe paginile de facebook aşa cum a funcţionat propaganda voastră până acum.

După activitate politică ZERO, candidaţii la Senat şi Camera Deputaţilor din partea USR-PLUS alocă fonduri pentru construcţia de autostrăzi, spitale, şcoli, infrastructură feroviară, etc. Nu spun însă de unde alocă fondurile astea pentru că nici n-ar putea. În vremuri dificile pentru economia care practic s-a oprit în loc, useriştii învârt banii cu lopata în campania electorală susţinută pe facebook, una care e mai slabă şi mai proastă ca toate celelalte.

De ce să nu votăm USR?
Pentru că tinerii oportunişti n-au experienţa necesară unui parlament şi cred că funcţionarea lui e aidoma distribuirilor pe facebook a postărilor şefului LuciDinBrăila. Pentru că doar ridicarea mâinii din scaunul confortabil al Camerei deputaţilor nu va aduce niciodată un plus politicii româneşti. Pentru că marile proiecte au fost mereu iniţiate de oameni care au construit în viaţa lor mai mult decât un castel de nisip pe ţărmurile Mării Negre în concediile oferite de partid pentru ”şcolarizarea” trepăduşilor.

De ce să nu votăm USR?
Pentru că nu-i deajuns să ai inimă de mamă, să ţii steagul României în protestele stradale şi să urli că vrei binele românilor când tu alergi după funcţii candidând pe toate funcţiile posibile. Un ”senator” nehotărât ca Cernic, candidat la europarlamentare, candidat la Consiliul Local şi acum la Senat nu poate exprima decât dorinţa de afirmare financiară care precede funcţia câştigată. Cifrele care sunt parte componentă a indemnizaţiei câştigate sunt scopul celui care ne povesteşte cum a văzut el Anglia, deşi românii au trudit şi trudesc pe meleagurile astea pentru că pun preţ pe demnitate. Pentru Cernic ”senatorul”, anii petrecuţi la muncă în Anglia sunt un motiv de fală, prostimea rămasă acasă nefiind în stare să vadă măreţia lumii civilizate, promiţându-ne de vreo 2 ani că el ne va duce la porţile civilizaţiei dacă îi acordăm votul. Şi băcăuanii i l-au dat în 27 septembrie. Dar LuciDinBrăila i-a povestit ce bine i-ar fi la Senat şi copilul de trupă s-a înscris la alegerile interne acolo unde a pierdut lupta. Şi nu l-a lăsat Luci. S-au activat butoanele la Bucureşti şi astfel, noul primar ales al Bacăului a avut mână liberă să hotărască lista.

Şi ghici ce? Cap de listă, Cernic. Nu putea rămâne băiatul ăsta vânzător de apă plată şi nici un amărât de consilier local. Şi a investit atâta timp să ne îndruge atâtea baliverne născocite de USR. Şi nu ridică vocea sau vreo problemă vizavi de doleanţele şefului. Domnul ”senator” n-ar putea să şi explice despre miliardele de euro alocaţi autostrăzilor şi se pricepe la duplicarea postărilor pompoase hotărâte de brăilean şi staful de la Bucureşti. Şi să vrei senator când nu ştii ce votezi în CL, explicând că referendumul nu costa 100.000 de euro.

Printscreen realizat de S. Hriban

De ce să nu votăm USR?
Pentru că penalii din funcţii publice au rămas la locul lor cu ajutorul ăstora de au inventat minunea şi legea a fost ”sărită” pe motiv de neprezentare. Deşi pensiile speciale sunt pe buzele oportuniştilor userişti şi explicată în campanii celor cărora le cer votul, ea a rămas bine mersi în picioare. Pentru că binevoitorii ce activează pe banii noştri în campaniile electorale vor şi ei această pensie specială.

De ce să nu votăm USR?
Pentru că mişcarea activează ca otravă pentru PSD şi nu ca şi construcţie a României. Ăştia nu pot construi o Românie bazată pe dorinţa de a-i înlătura pe contracandidaţi, prin ura împotriva PSD şi cu postari josnice care nu pot atrage electorat. Negru, Cernic, Lazăr, etc….oamenii văzuţi dintotdeauna la temelia brăileanului şi oameni care nu pot crea ”probleme” pentru că nu-şi doresc. Ăştia au explicat în stradă, electoratului nehotărât, că PSD e ciumă roşie şi trebuie îndepărtată, odată cu venirea lor la putere va curge lapte şi miere şi absolut toate problemele vor dispărea.

Nicidecum. Ei aduc deja destule probleme în Bacău, după doar o lună de administraţie în care au depăşit aberaţiile mult hulitului Necula. Au câştigat Primăria cu sloganul împotriva PSD şi apoi au dat mâna cu Necula pentru a face pe plac tuturor.

De ce să nu votăm USR?
Pentru că n-au reuşit să gestioneze sutele de scandaluri din partid şi se vor înneca la mal cu gestionarea economiei României. Pentru că o economie sănătoasă nu poate fi susţinută pe bileţelele ce aduc zânzanie în alegerile interne şi pentru că USR-PLUS e deja o bombă cu ceas ce va exploda în curând. Pentru că antreprenorii au văzut deja acelaşi mod de abordare a administraţiei locale în ceea ce priveşte economia sustenabilă despre care ne tot vorbesc în ultimii ani. Pentru că sunt doar postaci veritabili şi nu pot deveni politicieni peste noapte.

A observat careva o conferinţă de presă, o luare de poziţie sau un cuvânt spus de Teodor Lazăr, preşedintele USR Bacău? Nici nu veţi vedea pentru că în interiorul partidului care promite salvarea României există doar aplaudaci veritabili şi lupte pentru ciolan. Recunosc, ăştia au alt stil de a pune la cale hoţiile viitoare şi încă mai pot păcăli 8% din electorat.

De ce să nu votăm USR?
Pentru că-i ştiu pe cei mai mulţi şi n-au puterea de a hotăra nici măcar pentru ei. Se aşteaptă puşi pe liste şi cam atât. Pentru că ăştia au tăiat deja de la învăţământul local şi au dat firmelor de casă ce au cârpit reţeaua de termoficare a Bacăului. Pentru că vor să pună în genunchi şi ce mai mişcă în Bacău prin măsuri suplimentare de stopare a răspândirii COVID-19 chiar pe banii noştri. Ba 5 mii euro cum spune Groza, ba 50 mii cum spune Cernic, ba 100 de mii cum spun actele oficiale.

Useriştii sunt cei ce cred în miracolul salvării României în campaniile electorale când totul se învârte în jurul scaunelor calde puse în joc de politicul românesc. În dezbaterile politice televizate, doar LuciDinBrăila poate îndruga niscaiva prostii pentru că ceilalţi oricum nu ştiu să lege două cuvinte şi în plus trebuie să stea acasă şi să distribuie clipul. Candidaţii userişti aşteaptă felia de tort fără să intre în dezbateri cu adevăraţii politicieni. Sunt prea slabi pentru politica actuală şi nu pot învârti două paie în ograda lor, mai cu seamă într-o discuţie pe subiect cu cei care au mâncat pe pâine proiectele finalizate.

Doar cu sloganul ”JOS PSD” nu pot intra tinerii Cernic şi Negru în discuţii cu un Ivancea şi mai cu seamă Benea. Ne-am prăpădi de râs să-i vedem pe candidaţii USR luând poziţie în faţa doctorului Purcarin care le-ar provoca blocaje în comunicare.

Dacă s-ar așeza la aceeași masă cu fostul ministru de stat Sergiu Sechelariu, candidatul PMP la Senat, Cernic s-ar face și mai mic pentru că nu l-ar înțelege. Pentru că nu e la nivelul unui băcăuan ce a construit în viață și a decis lucruri importante fără să fie sub papucul partidului.

În politică trebuie să ai nişte bărbaţi, luptători şi cu tupeu, nu o armată de lipitori de afişe în jurul a doi băieţi care-şi aşteaptă liniştiţi soarta în partid.

Avem o listă de candidaţi de carton în USR-PLUS şi aceştia nu vor avea curajul să se apuce de curăţenia în politică pentru că sunt modelaţi după chipul şi asemănarea celui de la butoane. USR a promovat întotdeauna oameni slabi pentru că aceştia pot fi manipulaţi uşor şi pot executa ordinele fără să-şi folosească şi creierul.

De ce să nu votăm USR?
Pentru că n-au cu ce defila! Pentru că sunt doar părtaşi cu PNL-iştii la ultimele dezastre din România.