Incendiu ATI Piatra Neamț. Medic erou, ars pe 40% din corp, după ce a scos răniții PE BRAȚE din foc

Cel puțin 10 persoane au murit, astăzi, în urma incendiului produs pe secția de ATI de la Spitalul din Piatra Neamț, și alte 7 sunt în stare gravă. Potrivit primelor informații, doctorul care era de gardă în momentul producerii incidentului a încercat să evacueze pacienții, scoțând pe brațe 8 oameni. Potrivit SMURD, medicul a suferit arsuri pe 40% din corp și este în stare gravă. 

Zece oameni, bolnavi Covid în stare critică, și-au pierdut viața, într-un incendiu violent produs pe secția de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamț. 

Potrivit primelor informații, medicul de gardă a scos pe brațe 8 dintre victime, cu riscul propriei vieți. Acesta a suferit, însă, arsuri pe 40% din supravața corpului. 

„Din dorința lui se a salva cât mai multe vieți, s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a declarat, la Realitatea PLUS, managerul spitalului, Lucian Micu.

În momentul de față, nu se știe dacă decesele au fost cauzate de incendiu sau de deconectarea de la aparatele de oxigen. 

Medicul va fi transferat la Spitalul Floreasca din Capitala, singurul loc liber pe care spitalul il detine in acest moment. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *