Firimiturile n-au mulţumit pe toată lumea. Mai aveţi dreptul la o încercare.

Să nu pui lupul paznic la oi, aşa-mi spunea bunicul meu pe când eram mic copil. Noroc că n-am apucat să am în proprietate o astfel de turmă şi să fiu nevoit să o păzesc. Deci, n-am apucat să simt cum e să dai nas în nas cu lupul pe post de paznic.

În politica actuală avem mai degrabă lupi decât oi, aşadar putem spune că o singură oaie e adeseori hăituită de mai mulţi lupi. Ca să ne jucăm cu textul, ne gândim la postul de director CSM care se pare că a devenit (de) oaie. Lupii, cei care şi-au schimbat blana odată venit LuciDinBraila la Primărie, stau geană. Sunt mai mulţi şi aşteaptă să muşte momeala brăileanul, pentru ca oaia să fie mulsă aşa cum doresc binevoitorii politichiei bistriţene de ocazie.

Turma de oi poate fi considerată ca fiind alcătuită din posturile cheie din Primăria Bacău, cele care şi-au schimbat mereu blana odată cu alegerea unei noi administraţii. Toţi lupii ăştia au stat la pândă, s-au linguşit pe lângă OM şi acum cer simbria. Problema e că-s mai mulţi lupi decât oi şi asta dă naştere unor războaie în interiorul haitei. Alegi până culegi. Adică, te conformezi după cum arată firimiturile aruncate de OM nu cum prefera lupul.

Am observat în haita de lupi, unul mai cu dichis, care a obţinut fix bucata de lână pe care a dorit-o şi trebuie să recunosc că e singurul care şi-a vândut blana la preţul corect. Restul lupilor au format haita înfometată care s-a sfâşiat pentru firimituri. Ăştia vor fi primii care vor trăda OM-ul şi se vor sfâşia ori de câte ori se va ivi ocazia. Era să uit. Au rămas şi lupi în afara haitei pentru că în anatomia lor nu s-a găsit creier.

Aţi priceput bine, e vorba de gaşca USR-PLUS care n-a înţeles că-s mai puţine oi decât sperau că vor găsi în 27 septembrie. Dar nu-i nimic, a început altă campanie, afişele nu se lipesc singure. Poate că vă aruncă Cernic, Ichim, Mara sau Negru niscaiva firimituri după 6 decembrie. Vă pupă Jean!