Nopți friguroase, cu temperaturi sub pragul de îngheț

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 9 – 22 noiembrie 2020. Specialiștii anunță o răcire accentuată, cu temperaturi sub normalul perioadei, mai ales în a doua săptămână de prognoză.

Meteorologii ANM anunță zile reci și nopți friguroase, în următoarele două săptămâni.

De miercuri, o masă de aer extrem de rece pătrunde în România, valorile în termometre urmând să scadă sub limita înghețului.

Răcirea va fi mai accentuată în a cea de-a doua săptămână de prognoză.

Astfel, maximele pe timp de zi vor fi cuprinse între 0…8 grade, iar nopţile vor fi aproape geroase cu minime de -8…0 grade Celsius.

Potrivit specialiștilor, ceața va fi fenomenul meteorologic dominant.

În Moldova, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice diurne vor marca o scădere treptată și aproape constantă în prima săptămână de prognoză, astfel încât media regională a acestora va coborî de la 13 până spre 6 grade, dar se vor plafona la această valoare pe tot parcursul celei de a doua săptămâni.

Temperaturile minime vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă în primele nopți, când media lor va fi de 4…6 grade, însă din 12 noiembrie vor scădea treptat, de la valori mediate de 2 grade spre valori negative, respectiv -2 grade în 17 noiembrie, după care vor avea doar mici variații în jurul valorii de 0 grade. Probabilitatea de precipitații va fi destul de mică pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, acestea se vor semnala pe arii restrânse, în general slabe cantitativ. Excepție va face sfârșitul primei săptămâni și perioada 18…21 noiembrie când sunt semnale că se pot extinde ca arie.