Pareri

USR confundă Parlamentul cu apă plată.

Când nu ai habar de administrație, nu te bagi, stai în banca ta și nu mergi să creezi găuri negre din pixul fotoliului de primar. Sau din tastatura laptopului de 15 mii cerut de urgență.

LuciDinBrăila pricepe greu lucrul ăsta și a început cu mici găuri în bugetul local. Dar Luci nu se oprește aici. Băiatul de trupă al holdingului local USR, e pus să hotărască soarta legilor țării, adică un pic de candidat pe listele deputaților. De la confiscarea mișcării #rezist și a paginii Rezist în Bacău, proprietatea USR Bacău în acest moment și până la senatorul care a vândut apă plată e doar un pas. Pasul? Prostimea care se lasă păcălită de bunătatea și sufletul de zahăr al băiatului cu ascensiune fulminantă în politică și votul din 6 decembrie.

Pentru USR contează gașca. Gașca o reprezintă băieții care nu au ridicat vocea niciodată. Gașca înseamnă cei care „trebuie ” să candideze și nu cei votați pe listele interne ale partidului.

Numai că, formula de succes a vânzătorului de apă plată nu e cea a senatorului care trebuie să inițieze legi și să voteze în cunoștință de cauză. Dacă e omul care e iubit de șeful partidului, e deajuns.

Dacă nu ai avut măcar responsabilitatea unui butic ce vinde biscuiți, e greu. E ca și cum tanti Floarea, femeie de serviciu, e pusă candidat pe aceste liste, fără să ții cont de capacitatea și profesionalismul celei care trebuie să știe mecanismul de la Senat.

Cernic Sebastian, candidatul pe listele USR la Camera deputaților, se pricepe la vânzări și apa plată se vinde în draci. E sănătos pentru noi cifrele de vânzări dar la fel de nesănătos să avem un senator care a mințit în campania din septembrie că vrea doar consilier local. La fel de nesănătos să nu mai consumăm apă plată după ce se-apucă de dormit în parlament. La fel de nesănătos să știm că a omorât mișcarea #rezist în Bacău.

După ce au anunțat că au oameni pregătiți în administrația locală, useriștii au făcut apel public pentru angajarea de personal cu „viziune” de proiecte pentru Bacău. Brusc, or fi văzut că nu știu cu ce se mănâncă administrația. Brusc, nu mai au echipa profesionistă cu care se lăudau că duce Bacăul în liga campionilor.

La fel și la parlamentare. Vorbesc despre legi inițiate și candidează cu vânzători de apă plată. Apoi vom răbda încă cinci ani pentru că băieții de trupă nu se pricep la politică.

România poate evolua având oameni pregătiți, cu experiență minimă în politica românească și nu montați pe principii pupincuriste. Și urlăm că ne dorim altceva. Să nu mai acceptăm candidați penali sau no name, să nu ne lăsăm influențați de „lacrimile” celor care au făcut alianțe pentru ciolanul din primărie, uitând de asta în doar două săptămâni.

Cernic Sebastian e candidatul hotărât la București de Barna, LuciDinBrăila fiind lingușitorul de serviciu al șefului USR și avându-l sub aripă pe tânărul aruncat în luptă. Hotărârea de la București a venit după ce, la vot intern, Cernic nu ieșise primul. Și asta era impus de LuciDinBrăila pentru membrii USR Bacău. Habar nu am dacă LuciDinBrăila iubește apă plată dar sigur îl are pe Cernic la suflet. Liderul #rezist care s-a dedicat fostului deputat Pluta de la Brăila.