Comunicat de presa

Dragoș Benea: Cine si pentru ce luptă pe plan electoral în municipiul Bacău

„Am anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, echipa care va coordona/conduce campania electorală la nivelul Municipiului Bacău: aceasta va fi condusă de lect. univ. dr. Cristina Breahnă – Pravăț, consilier local social-democrat, iar din echipă mai fac parte Adrian Gavriliu, Bogdan Pleșca, Claudiu Ambrozie și Andreea Sălbaticu, noul purtător de cuvânt al PSD.

Este o formulă politică girată de Biroul Permanent Județean și o echipă care a ținut frontul, în ultimul an, la nivel administrativ, inclusiv în Consiliul Local Bacău, luptând atât cu invectivele fostului primar, cât și cu reaua-credință a executivului local în ansamblu.

Mulțumită echipei unite a consilierilor PSD, în mandatul 2016 – 2020, aceștia au reușit:

Deblocarea finanțărilor europene și semnarea contractelor de finanțare pe noile proiecte, care stăteau blocate din cauza datoriei de 8 milioane lei a Primăriei, în urma eșecului de la Insula de Agrement și a rezilierii contractului de finanțare;

Împiedicarea scumpirii cu 50 la sută a gunoiului băcăuanilor, în urma telenovelei gunoiului cu 6 ședințe de CL programate în 2 zile, pe fondul unei ambiții ticăloase a fostului primar, devenit agentul comercial al operatorului de salubrizare, în contra intereselor băcăuanilor;

Inițierea reorganizării și restructurării Poliției Locale, condusă de cumătrul fostului edil, instituție cu un buget enorm, de 3 milioane euro/an – proiect care a fost împiedicat de complicitățile și interesele din Primărie;

Blocarea unor abuzuri strigătoare la cer în zona urbanismului, așa cum a fost tentativa de construire a unui fast-food pe un spațiu verde în zona Pieței Sud;

Fără cele 9 voturi ale consilierilor social-democrați nu putea trece niciun proiect util orașului: amintesc aici doar proiectul „Case pentru tineri”, pe care l-am aprobat și despre care nimeni nu mai scoate o vorbă. Solicit public primăriei o actualizare cu privire la starea acestui proiect, care a creat o așteptare în rândul multor familii de tineri din Bacău, dar care a rămas doar o postare electorală pe Facebook făcută de ex-primar.

Atrag atenția că Bacăul nu este un oraș stabilizat, cum se tot joacă unii cu vorbele. Nu e stabilizare, se cheamă altfel: e vorba de stagnare, de un Bacău care a bătut pasul pe loc în ultimii 4 ani. Nici la ora asta nu există contract de deszăpezire, iarna bate la ușă; Bacăul nu poate fi stabilizat când 90 la sută din bugetul municipalității merge în cheltuieli de funcționare, iar serviciile publice lasă de dorit.

Starea de stagnare a fost penalizată de 82 la sută dintre votanți care au optat, la locale, pentru alți candidați decât primarul în funcție și ăsta e, până la urmă, cel mai consistent vot de blam primit, vreodată, de un primar al Bacăului de la Revoluție încoace.

Votul spune totul. Sau, „Vox Populi, Vox Dei”, cum ar spune latinii din care fostul primar s-a obișnuit să tot citeze, de cele mai multe ori în mod greșit.” a scris Dragoș Benea pe facebook.