Bacăul, orașul cu cele mai multe picturi purificatoare de aer din lume!

10 noi murale realizate în această toamnă plasează Bacăul într-o poziție unică pe harta culturală a lumii, devenind în acest moment orașul cu cele mai multe picturi purificatoare de aer din lume.

Orașul gri al lui Bacovia capătă culoare datorită unor noi picturi realizate cu vopsea purificatoare de aer Airlite, în cadrul inițiativei de promovare a artei stradale și culturii urbane #ZidArt.

Proiectul a luat naştere în 2017, când Bacăul a fost, timp de un an de zile, Capitala Tineretului din România, program pe care Asociaţia Ingenious Drama l-a iniţiat în 2016.

În acest an continuă să coloreze pereții din oraș și dispozițiile trecătorilor cu ajutorul a 11 artiști consacrați ai artei stradale, ATOMA, Lucian Sandu-Milea, Cristian Scutaru, KERO ZEN, Razvan Raucescu, Bogdan Scutaru, Monk Ink, Cazacincu & Alin Mihail, Mazerschi Sergiu Georgian și HarceaPacea, și 13 elevi de la Colegiul Național de Artă „George Apostu”, care au ieșit pentru prima dată să picteze în spațiul public, Canelea Sorina-Ștefania, Latu Larisa-Elena, Ungureanu Denisa-Elena, Furtună Alexandru-Constantin, Juncă-Guzu Andreea, Rojniță Otilia-Ioana, Vaman Amalia-Elena, Copăcel Miruna-Ioana, Mihalache Andreea-Elena, Bălan Dragoș-Gabriel, Bejan Alexandra-Milena, Voinea Patricia-Carmen, Vrînceanu Bianca Parascheva.

Una dintre lucrări prezintă personalități marcante ale teatrului românesc: Amza Pellea, Leopoldina Bălănuță, Radu Beligan, Stela Popescu, Toma Caragiu.

Pictura se întinde pe o suprafață de aprox. 120 de metri pătrați și are capacitatea de a filtra aerul asemenea unei păduri de copaci de 120 de metri pătrați datorită vopselei purificatoare de aer folosite.

Sursa: fpm.ro