Belgia intră în stare de urgență de luni.

Restaurantele și cafenelele se închid timp de patru săptămâni.
Oana Topală este o româncă stabilită acolo de 13 ani și ne spune care sunt noile măsuri și cum se adaptează belgienii.
Nu doar la noi patronii din HoReCa au de suferit. În Belgia, restaurantele și cafenelele vor fi închise timp de patru săptămâni.

„Munca de acasă devine o regulă. Atunci când nu este posibilă munca de acasă, angajatorul va trebui să asigure toate condițiile astfel încât angajații, cei care trebuie să vină la muncă, să lucreze în condiții de maximă siguranță”, a spus Oana Topală.

„O singură persoană din afara familiei este persoana pe care o putem strânge în brațe, cu care putem să petrecem timpul fără a respecta măsuri de siguranță. Toate măsurile pe care le-a luat guvernul belgian sunt luate tocmai pentru a se evita închiderea școlilor”, a adăugat româna stabilită în Belgia
Ea mai spune că lumea acceptă aceste măsuri. „Le respectă și nu prea se ridică împotriva acestor măsuri”, a adăugat Oana Topală.