In focul alegerilor parlamentare se afla PSD si PMP. Experienta vs. Mocirla!

O politica locala cu pumni si picioare-n gura, cu scuipati si injuraturi ca la usa cortului, cu blaturi puse la cale la ceas de seara, cu zambete fortate asa incat sa para ca au ceva dulceata in suflet, cu reteta clasica a ultimilor 31 de ani.

Alianta ne propune oameni noi ce vor sa schimbe….doar sa schimbe si atat. Sa schimbe scaunele si functiile cu cei vechi. Lanseaza programe colorate si fara surse de finantare, asa cum au facut in acesti 31 de ani toate partidele. Ei ne amagesc cu oameni noi. Atat. Dar s-a intrebat cineva ce inseamna NOI? NOI sunt si Iftime si Saftiuc. NOI sunt Cernic si Groza. Doar ca taberele sunt diferite. Astia nu trag la aceeasi caruta. Fac contestatii colegilor de partid care au obtinut cele mai multe voturi. Pentru ca-s NOI si vor neaparat sa ajunga cat mai sus.

Tacere sublima in tabara userista a municipiului, nimeni nu anunta nimic. Nu apare lista candidatilor la parlamentare pentru ca se coc castanele la foc mic. Gastile s-au reunit astazi sa se inarmeze si sa porneasca atacul. Nu sosotesc nimic pentru ca spera sa-i lanseze pe favoritii lui LuciDinBraila in cursa din 6 decembrie. Se dau telefoane insistente pe la Bucuresti in speranta ca se va face dreptate. Dreptatea grupului de la municipiu si nu a rebelilor din judet.

Astia NOI arata cu degetul spre Sechelariu, spre Dragos Stefan sau spre Benea. Pana in vara si spre “fratiorul” Palar. Acum arata cu degetul unul spre altul in Alianta Din Dragoste facuta-n vara. Pare din ce in ce mai clar ca Alianta e ciorba reincalzita de la europarlamentare si nu mai are acelasi gust, asadar bacauanii nu prea mai sunt reticienti cu PSD-ul pentru ca asteptarile de la USR s-au naruit.

PSD va “rupe” la parlamentare si surpriza locala va fi PMP-ul lui Melinte, Sechelariu si Neghina. PNL-ul se va regasi in masura mediocritatii lui Palar din ultimii 16 ani. Pro Romania ne va “uimi” cu un loc eligibil si pare tot mai clar ca Alianta USR PLUS e pe duca. Doar LuciDinBraila a inceput bine cu diplome de merit din partea Federatiei de Lupte, dintr-o eroare ce-i drept.

PSD si PMP vine cu forte noi si candidatii nu-si arunca cu venin. Experienta celor vechi ramane preferabil in locul mocirlei create in ringul de lupta interna a Aliantei.