CJ caută urgent director medical la SJB.

“Am fost înștiințat, de către conducerea Spitalului Județean de Urgență, cu privire la decizia directorului medical de a se retrage din funcția deținută în managementul unității spitalicești. Este un pas în urma căruia va trebui desemnat, urgent, un interimar în postul de director medical, astfel încât activitatea SJU Bacău să nu înregistreze nicio sincopă.

Cred că viitorul director medical al spitalului trebuie să fie o persoană cu experiență în lupta împotriva Covid19 și care a participat – din prima linie – la combaterea pandemiei și tratarea concetățenilor loviți de acest virus nemilos. De asemenea, îmi doresc ca viitorul director medical să vină cu o viziune managerială orientată către oameni, în care pacienții sunt pe primul loc, în centrul actului de management medical – de altfel, spitalele există pentru a trata, vindeca și salva semenii noștri, nu pentru a exercita funcții de conducere politică.

Alături de echipa managerială de la SJU Bacău, odată cu instalarea în funcția de președinte al Consiliului Județean, vom concepe un plan de combatere a pandemiei, în care toate spitalele vor acționa articulat și congruent, la nivelul întregului județ, având drept obiective tratarea pacienților și izolarea virusului. Pe scurt, o gestionare mai eficientă a crizei epidemiologice și o partajare echitabilă, între spitalele din județ, a responsabilităților sanitare în combaterea pandemiei.

Am făcut din sănătate o prioritate și vă asigur că nu voi abandona acest comandament: Bacăul are nevoie de întârirea frontului anti-Covid19 și nu putem face asta decât cu oameni competenți, bine pregătiți, care au dovedit – în acest an greu încercat – implicare, determinare și curajul de a intra în lupta de uzură împotriva noului coronavirus.” a scris Valentin Ivancea astăzi pe pagina de facebook.