Benea: “Ori s-au furat alegerile, ori Ionel e caz clinic – situația trebuie urgent lămurită!”

“Există personaje politice care nu au înțeles, încă, semnificația votului din 27 septembrie și mesajul clar transmis de alegători – aceste personaje trăiesc într-un vădit dezacord cu realitatea, refuzând sistematic să vadă pădurea din cauza copacilor. Un astfel de personaj e (și) fostul șef al PNL Bacău, I. Palăr, care afirmă că „a decis” să nu mai candideze la parlamentare.

Palăr nu a înțeles nici până astăzi că el nu a decis niciodată nimic, fiind doar beneficiarul unor decizii asumate de alții (Stavarache, Antonescu, Gorghiu, Orban), concretizate – pentru el – în cele 4 mandate de parlamentar: 16 ani în Camera Deputaților, în care Palăr nu a făcut nimic pentru băcăuani.

Decizia de a nu mai candida a fost luată tot de alții, probabil cei din conducerea centrală a PNL, care au realizat că nu mai e cazul să muncească pentru propășirea politică a lui Palăr și cadorisirea sa cu un nejustificat al cincilea mandat. Dacă ar fi fost după mintea sa, Ionel ar fi candidat din nou – nu putea priva PNL Bacău de vasta sa experiență parlamentară, acumulată în cele 4 mandate anterioare.

În final, măștile au căzut și-n PNL Bacău, iar Palăr a fost tras pe linie moartă ca un tren ruginit dus la casare. Sper că IPJ Bacău va ancheta fraudarea alegerilor locale, evocată de Palăr în precipitata sa intervenție din 29 septembrie, pentru că afirmațiile sale șocante nu pot rămâne fără consecințe.

Reamintesc că, în același registru profund deviant, Palăr a declarat că nu a putut dona sânge din cauza mea, în pandemie, aruncând cu vorbe rămase – până astăzi – fără acoperire în realitate. De altfel, trăitul în dezacord cu realitatea pare să caracterize, de o bună bucată de timp, personajul politic de care PNL tocmai s-a descotorosit.” a scris Dragos Benea pe pagina de facebook.