Sergiu Sechelariu merge spre Senat. “Analiștii de carton” își fac “treaba”.

Desi oficial nu e campanie electorala, practic a inceput deja. S-a inceput aruncarea gunoiului in curtea vecinului, scuipati si tot ce inseamna atacuri spre ceilalti. Campaniile astea nu mai sunt de mult despre candidati ci despre contracandidati.

Urmeaza sa votam parlamentarii pentru urmatorii 4 ani si marile partide n-au anuntat liste. Se preocupa de viata astora care nu-s din alianta lor. E acelasi principiu de campanie ca cel folosit la electorale cand, n-au vorbit despre programele lor cat despre ce si cine sunt ailalti.

Sa fii parlamentar inseamna mult mai mult decat sa iesi in strada la proteste, sa cari pliantele de campanie ale partidului si sa apreciezi postarile sefului de partid. A fi parlamentar nu inseamna acelasi lucru cu a vinde apa plata. Stiu, salariul, diurnele si bonificatiile primite de un parlamentar ii fac pe astia sa se imbete cu apa rece, sa se injoseasca oriunde si oricum, poate-poate il pune seful pe lista. Vrajeala cu ”vreau sa fac bine” nu prea mai tine in anul 2020 si macelul din interiorul partidelor pentru a prinde un loc pe liste ii da de gol.

Cand vorbim de un parlamentar, el ar trebui sa aiba minimum de experienta in ceea ce inseamna legi, proiecte si interpretarea lor. Cand vii ”de pe facebook”, activist hotarat, nu inseamna ca stii cu ce se mananca munca din Parlament.

Sergiu Sechelariu si-a anuntat candidatura in cadrul PMP pentru Senatul Romaniei si acolo-i si mai greu. Daca il pui pe un politician nou din Alianta sa rosteasca doua vorbe intr-un live pe facebook, iti dai seama ce pot face astia intr-un parlament, oriunde ar fi el in lumea asta. Astia nu stiu sa se semneze, dar, vor acolo. Sergiu Sechelariu a poposit intr-un minister unde a fost de munca, a luat contact cu realitatea si a facut treaba.

Ce e misto e ca acum, brusc, ”analistii” politici si-au adus aminte de el, fara sa-l fi pomenit vreodata in ultimii 10 ani. De ce? Pentru ca partidul care le baga bani in plic le-au dat ordin. Au inteles pericolul unui candidat de 20% si isi dau seama ca lista lor a cam fost negociata doar pentru primii doi , maxim. Daca au fost lingusitori cu LuciDinBraila pana acum, a sosit momentul in care ceilalti contracandidati ”trebuie” sa ajunga oile negre ale politicii romanesti. Se zbat sa le explice astora carora li se cere votul in decembrie, ce rai au fost astia si ce priceputi vor fi ai lor. Ai lor care doar au lipit afise pana in 27 septembrie.

Daca e sa vorbim de Alianta, ea exista, ma repet, doar in municipiu. In judet sunt invizibili si din aceasta cauza, le va fi foarte greu in 6 decembrie. Cei 20% de la locale obtinuti de Sergiu ridica PMP-ul din Bacau nesperat de mult. Oamenii de afaceri precum Neghina la Onesti dealtfel, ii sperie pe candidatii ”zero” din Alianta. Daca ne gandim ca PNL a ramas puternic pe plan national, ce sa mai spunem de PSD, mai vin din urma cei de la PMP, pare-se ca Alianta devine tot mai mica.

Cu acelasi tip de anticampanie, Alianta nu va reusi mare lucru si se vor vota doar ei intre ei. Bacauanii s-au lamurit de ceva vreme cu politica noua a acestora, atat de noua incat l-au luat de mana pe Palar la locale si au uitat cum il scuipau acum 6 luni.

Sergiu Sechelariu a ajutat Bacaul asa cum niciun alt parlamentar bacauan n-a facut-o. Are ceva de spus in politica romaneasca si a facut pasul spre Senat, acolo unde experienta lui e la alt nivel decat a lipitorilor de afise ajunsi pe listele de candidati.