Pericolul din pădure

Ieri, 12.10.2020 echipa pirotehnică a ISUJ Bacău a fost solicitată să intervină în stațiunea Slănic Moldova, pădurea din zona Fermei Stâna Dacilor, în vederea identificării și ridicării unui element de muniție rămas neexplodat provenit din timpul conflictelor armate.

Muniția a fost descoperită accidental in timpul unei plimbări prin pădurea din apropiere, de către o persoană care a dat dovadă de foarte multă responsabilitate și care, realizând pericolul la care se expune, a anunțat imediat instituțiile competente.

La locul intervenției a sosit echipa de specialiști pirotehnicieni aparținând ISU Bacău care, alături de colegii de la Postul de Jandarmi Montani Slănic Moldova, au izolat zona și au interzis accesul persoanelor neautorizate în apropierea muniției, în vederea ridicării și transportării acesteia către locul de distrugere.

Mulțumim pe această cale tuturor factorilor responsabili pentru sprijinul pe care ni-l acordă la fiecare misiune, dar mai ales persoanelor care dau dovadă de multă responsabilitate și curaj și ne anunță în cel mai scurt timp posibil ori de câte ori descoperă aceste “urme ale războiului”.

Sursa: ISU Bacau