Ivancea: ”Trebuie și putem să finalizăm lucrările de la Spitalul Municipal, să convertim clădirea în pavilion medical – suport Covid19”

Bacăul e în plin cod roșu de noi infecții Covid19: numărul acestora a crescut galopant, iar răspândirea virusului a fost scăpată de sub control. În același timp, secțiile ATI sunt la limită, locurile disponibile ptr. preluarea pacienților Covid19 aflați în stare critică fiind la cota de avarie.

În curând, în acest ritm al infecțiilor, vom ajunge la suprasaturarea sistemului medical băcăuan și la un impas cu urmări dintre cele mai nefaste. Dar stă în puterea noastră să acționăm și să facem ceva, ACUM, până când sistemul medical băcăuan nu va intra în colaps.

Propunerea mea, în calitate de președinte ales al CJ Bacău, este să continuăm parteneriatul dintre CJ și Primăria Bacău în vederea finalizării lucrărilor la clădirea Spitalului Municipal și convertirea imobilului medical în pavilion – suport Covid19.

Vedem că planul anunțat la 13 martie de conducerea PSD Bacău & CJ Bacău a dat roadele scontate: etajele 4 și 5 ale spitalului au fost operaționalizate, printr-un parteneriat în care CJ a fost vioara întâi, lucrările de amenajare realizându-se în 45 de zile. Pacienții Covid19 sunt acum tratați acolo, în condiții optime, asta pentru că s-a dat utilitate unei clădiri gândite, de la bun început, pentru un scop medical.

Finalizarea lucrărilor de la șantierul Spitalului Municipal (respectiv demisol, parter, etajele 1, 2, 3) și convertirea clădirii în pavilion – suport Covid19 înseamnă crearea de locuri suficiente pentru preluarea și tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, concomitent cu degrevarea SJU Bacău, spital care a dus greul luptei împotriva pandemiei și unde se tratează mulți alți pacienți ce suferă de maladii dintre cele mai grave.

Având în vedere starea de alertă națională și numărul de cazuri pozitive înregistrate zilnic, peste 3000 de noi cazuri, consider că finalizarea lucrărilor la clădirea SM este imperios necesară, urmându-se pașii consacrați în martie: hotărâri CJ și CL; acord de parteneriat girat de DSP, cu măsuri concrete în sarcina fiecărei părți; hotărâre CJSU care să consfințească proiectul descris mai sus.

Lucrările vor fi derulate în regim de urgență, cu respectarea măsurilor de complementarizare SJU – SM, dictate de Școala Națională de Management Sanitar, astfel încât după ce pandemia va trece SJU să aibă un pavilion municipal deplin funcțional, sub egida unei unități medicale singulare, de sine stătătoare.

Nu mai avem timp de pierdut. Pe această cale, lansez o cordială invitație către primarul ales al Municipiului Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu, așteptându-l la masa parteneriatului administrativ cu CJ Bacău, un parteneriat bazat pe principii oneste, caracterizat de transparență, implicare și eficiență.

Am convingerea că, prin parteneriatul pe care-l vom agrea, vom crea infrastructura medicală necesară tratării, cu promptitudine, a cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Sănătatea băcăuanilor trebuie să fie, cu adevărat, o prioritate pentru noi toți!” a scris Valentin Ivancea astazi pe pagina de facebook.