Unde au ajuns cele 80 de mii de tablete promise de Orban?

Noi vom deconta autorităţilor locale sau şcolilor orice achiziţie care este făcută, avem o sută de milioane de euro pentru tablete, se pot achiziţiona 500.000 de tablete, avem 50 de milioane de euro pentru materiale, echipamente de protecţie pe care de asemenea le vom deconta autorităţilor locale”, a spus Ludovic Orban in luna august 2020.

Ce să întâmplat în realitate de atunci şi până acum? S-au ocupat de campania electorală, aruncând banii pe fereastră, s-au bălăcărit prin Parlament şi au demis conducerea Oficiului pentru Achiziții pentru că n-au reuşit achiziţionarea sutelor de mii de tablete promise.

Guvernul va cumpăra doar 70-80.000 de tablete, din cele 250.000 promise elevilor pentru noul an școlar” a anunțat premierul Ludovic Orban la 31 august 2020.

Ce s-a întâmplat cu cele 80.000 de tablete? Nimic. A ajuns vreuna în Bacău? Are vreun elev o tabletă promisă de Guvern? Nu. A decontat Guvernul vreun leu din cei 19 milioane cheltuiţi de administraţia locală pentru protecţia elevilor la început de şcoală? Nu!

Între timp se decontează banii cheltuiţi de partide în campania electorală. La treaba asta nu dau greş niciodată şi treaba merge brici. Vine altă campanie, cea de la parlamentare şi sigur uita Orban de tabletele şi banii promişi. Deputaţii din coaliţia Alianţei au ceva de zis? Sau poate că aduc tabletele promise de Guvern la depunerea jurământului de primar al municipiului.

Ne-au făcut ăştia praf încă odată şi să vezi ce promisiuni urmează pentru votul din decembrie. Deocamdată, PNL-ul se ocupă de listele de la parlamentare şi elevii municipiului Bacău fac cursuri online pe telefoanele părinţilor.