Redeschiderea restaurantelor în condiţii speciale. Printre ele, verificarea temperaturii clienţilor la intrare.

La întâlnirea avută de Valentin Ivancea cu reprezentanţii industriei locale HoReCa s-au găsit soluţii pertinente pentru că funcţionarea unităţilor de alimentaţie să se redeschidă. În condiţii speciale, cu măsuri specifice şi cu focusarea intensă a identificării eventualelor focare COVID-19.

Am stabilit, împreună cu reprezentanții industriei locale Horeca, la propunerea acestora, un plan de măsuri privind funcționarea, în condiții restricționate, a restaurantelor, barurilor și cafenelelor din Bacău, având în considerare situația pandemică actuală.
Măsurile convenite au în vedere hotărârea Comitetului Național de Situații de Urgență, corelarea activității Horeca cu rata de infectare, precum și posibilitatea închiderii unităților de alimentație publică doar în urma unor anchete epidemiologice, care să stabilească incontestabil că în aceste unități s-au identificat focare de Covid19.
Solicitările reprezentanților Horeca mi s-au părut pertinente, antreprenorii băcăuani din domeniu reclamând lipsa unui dialog real cu autoritățile, precum și prigoană la care sunt supuși de către instituții care în loc să facă îndrumare și control, împart amenzi cu lejeritate.
Printre măsuri se numără
:

-verificarea temperaturii clienților (la fel ca la magazine),
-păstrarea distanței de minim 2 metri în incinta restaurantelor/cafenelelor/barurilor,
-reducerea cu 50 la sută a locurilor,
-majorarea numărului de igienizări și dezinfecții a spațiilor, la intervale de 3 ore,
-restricționarea petrecerilor private,
-desemnarea unor reprezentanți Horeca pentru participarea în ședințele CJSU etc.

Precizez că din postura de președinte ales al CJ Bacău încă nu am o calitate oficială în cadrul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, însă am stabilit cu președintele în funcție al CJ, Sorin Brașoveanu, că domnia sa să susțină – la nivel de CJSU – măsurile degajate în urma discuției de astăzi cu reprezentanții Horeca.” a spus Valentin Ivancea, noul preşedinte ales al CJ Bacău.