Campanie

”Fii zâmbetul unui copil”. Poţi fi spiriduşul ce aduce bucurii unui copil.

Am întâlnit foarte mulţi oameni în activitatea mea, multe caractere, diverse principii în ceea ce-i privesc şi temperamente ciudate. Am întâlnit suflete minunate, psihologii diverse şi mâini întinse către semeni. Pot să spun că am învăţat foarte mult şi m-am încărcat cu experienţă în ceea ce priveşte OAMENII.

Am râs împreună cu ei, am plâns alături de ei, am sărbătorit victorii şi am agonizat în tăcere înfrângerile. În general vorbesc despre extreme, aşa-mi place mie. Ori despre cei mai josnici, ori despre oamenii minunaţi.

M-am gândit să vă spun câte ceva despre Irina. O mămică trecută prin viaţa pe care a trăit-o intens. O femeie căreia lacrimile de bucurie îi fac bine. Atât de bine cât să aducă bucurii celor din jur. Cazul mediatizat de Urban Bacău, cel din Măgura, cu cei doi copii minunaţi, Edvina şi Karina, e una din poveştile ei frumoase. Mă refer la finalul fericit, cel în care a reuşit (din nou) să ajute.

Irina nu conteneşte să facă bine, să ajute, să-i sprijine pe cei mai necăjiţi dintre noi şi face asta de câţiva ani, ca răsplată pentru familia minunată pe care Dumnezeu i-a dat-o. Se apropie Crăciunul şi pune la cale cea de-a 3-a ediţie a unui eveniment special, unul ce-i are ca protagonişti pe Moş Crăciun şi copiii cu situaţie mai precară în familie, oarecum ”cazuri sociale” cum mi-a povestit.

Minuţioasă, extrem de punctuală şi luptătoare, Irina şi-a activat prietenii pentru evenimentul ”Fii zâmbetul unui copil”, organizat după cum am menţionat mai sus, a 3-a oară. Scrisorile copiilor pentru Moş Crăciun sunt aşteptate cu mare interes de Irina şi aici ea are sprijinul doamnei directoare Vasiloiu Doinita şi a colectivului de la Şcoala Emil Brăescu din comuna Măgura. Ele trebuie să ajungă la spiriduşi, cei pe care Irina îi aşteaptă şi în acest an în număr cât mai mare. Am întrebat-o despre cum organizează acest eveniment şi recunosc că am rămas impresionat de idee. Scrisorile copiilor aflaţi la grădiniţă şi la clasele 0-4 conţin o listă cu cele dorite de la Moş Crăciun, ea le contorizează, le citeşte pe fiecare, le ordonează, le numerotează şi spiriduşii se ocupă de împlinirea dorinţelor acestor copii după ce îi cer Irinei, o scrisoare.

A primit mereu sprijinul Primăriei Măgura şi are promisiuni şi pentru acest an. Irina caută spiriduşi pentru zâmbetul şi bucuria acestor copii, echipa de bază fiind cea care i-a fost alături în primele două ediţii. Pentru ca Moş Crăciun să aibă o misiune mai uşoară, ne-am gândit să-i dăm o mână de ajutor şi să facem cunoscută acţiunea. Ştim despre nişte spiriduşi minunaţi în cadrul Bazei Aeriene 95 Bacău care o vor ajuta cu siguranţă, ştim că Urban Bacău are destui prieteni cu sufletul mare, aşa că, trebuie să pornim la drum.

Săptămâna viitoare scrisorile ajung pe mâna Irinei, ele vor fi aranjate şi drumul lung începe. Dacă vreţi să fiţi spiriduşul unui copil de Crăciun, nu ezitaţi să luaţi legătura cu Irina la numărul de telefon 0741.694.381. Vă poate explica cam cum arată zâmbetul unui copil fericit. În fotografiile de mai jos sunt zâmbetele din ediţiile trecute.

Moş Crăciun e la fel de carismatic ca la primele două ediţii şi Ciorcila Răzvan s-a zbătut să de-a o mâna de ajutor fiind cel mai real personaj îndrăgit de zecile de copii ce-l aşteaptă cu sufletul la gură. Şi în acest an, Răzvan îşi umple desaga şi participă voluntar la ceea ce se vrea a fi un zâmbet pentru copiii de la şcoala Emil Brăescu.

Cea de-a 3-a ediţie a evenimentului va avea finalitatea în 20 decembrie (cu modificări bine stabilite în funcţie de evoluţia pandemiei) şi până atunci e timp destul pentru ca spiriduşii să se organizeze. Vă pot garanta că Irina e un suflet cum rar aţi întâlnit şi că trebuie să ne alăturăm efortului depus de ea, pentru că trebuie să fim mai buni şi asta nu doar de Crăciun.